Baye CropScience har opkøbt en virksomhed inden for biologiske bekæmpelsesmidler og har dermed tilføjet endnu et ben til virksomheden, som ønsker at satse bredere end tidligere på de virkemidler, som landbruget har til rådighed for at skabe optimale betingelser for afgrøderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bayer CropScience er kendt for sine mange traditionelle sprøjtemidler, og inden for visse plantearter er selskabet også kendt for planteforædling.

- Men nu har vi både såsæd, kemi og biologi i værktøjskassen, siger Achim Noack, der er chef for produktporteføljen i Bayer CropScience.

Hvad er der behov for?

For at udnytte de forskellige muligheder optimalt efter opkøbet af den biologiske bekæmpelsesvirksomhed, har Bayer CropScience det seneste år gennemført en helt ny proces i den kommercielle afdeling som et led i udviklingen af fremtidens planteværn til landbruget.

Tidligere udviklede man firkantet sagt nye midler og tilbød dem til markedet.

- Nu har vi spurgt ud igennem vores netværk om, hvad der er behov for? Og hvad vi bør komme med for at imødekomme behovene hos landmændene, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derefter blev der udarbejdet en liste over de behov, der kom meldinger om - og der kom også meldinger også fra Danmark, uden at Achim Noack dog vil nævne de konkrete input.

- Siden grupperede vi de forskellige input og opsatte mål. Det er en meget metodisk og systematisk tilgang til at bede vores forsknings- og udviklingsafdeling om at finde de bedste metoder i værktøjskassen til at imødekomme landmændenes behov. Det betyder også, at vi ikke kan sige noget om, hvordan den fremtidige vægtning bliver mellem de forskellige ben i koncernen - det vil sige mellem såsæd, biologi og kemi, siger Achim Noack.

Masser af nyt på vej

Med den nye metode mener Achim Noack også, at Bayer CropSciense har aflivet en silotankegang og formår at udnytte kompetencer på tværs af organisationen.

- Vores pipeline er da også fuld af nye aktivstoffer, nye sorter, ny biologi og mange, mange projekter, hvor vi optimerer på eksisterende formuleringer og skaber nye og bedre blandinger, siger han.

Med tilgangen af biologiske bekæmpelsesmidler opnår Bayer i øvrigt en betydeligt hurtigere markedsadgang med nye produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Normalt tager det fem til otte år at få nye ingredienser godkendt. Med biologiske midler varer processen kun mellem to og fire år, fortæller han.

- Godkendelsesproceduren for biologiske midler er let og kort, konstaterer han.