For at komme ind på det store kinesiske marked med økologisk kød, har Friland indgået den første samarbejdsaftale med et kinesisk selskab.

I de fortsatte bestræbelser på at komme ind på det store kinesiske marked med økologisk kød, indgik Friland forleden den første samarbejdsaftale med et kinesisk selskab om kommende leverancer af økologisk svinekød.

Underskrivelsen foregik på den danske ambassade i Beijing, hvor kontorchef Randi Kok fra Friland underskrev aftalen sammen med Zhang Jianwei. præsident for Organic and Beyond Cooperation. Selskabet er en økologisk abonnementsordning, som leverer til omkring 200.000 familier i seks af Kinas største byer.

Aftalen er der dog afhængig af, at det lykkes Friland at blive certificeret som leverandør af økologisk svinekød til det kinesiske marked, hvilket var en vigtig del af formålet med, at Randi Kok og Henriette Guldager fra Frilands landmandsafdeling var på rejse i Kina. Her holdt de også møder med flere kinesiske certificeringsorganer samt flere andre handelskontakter, blandt andet den kinesiske afdeling af øko-messen Biofach i Shanghai.

Første i verden

Det er Frilands håb, at repræsentanter for det kinesiske certificeringsorgan kommer til Danmark senere i efteråret for at kontrollere de danske økologiske svineproducenter, og at det kan lede frem til en endelig kinesisk godkendelse af Frilands økologiske svinekød i det nye år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I forhold til Kina har Friland indtil videre kun leveret økologisk svinekød til Hong Kong, som ikke er omfattet af samme økologiske regler, som det kinesiske hovedland.

Hvis det lykkes Friland at blive godkendt som leverandør af økologisk svinekød til det kinesiske marked, vil det i givet fald være det første selskab i verden som får denne godkendelse.

Enkelte andre danske virksomheder er dog blevet godkendt som leverandører af andre økologiske fødevarer til Kina, heriblandt Arla Foods og Thise Mejeri til salg af økologiske mælkeprodukter.