Brøns Maskinforretning har eksisteret i snart 35 år, og det har i næsten alle årene været med landbrugsmaskiner fra tyske Amazone som omdrejningspunkt. Men i forretningens maskinprogram findes der også en have/park serie, som indeholder professionelle græsklippere, salt- og sandspredere samt harver og fræsere fra Amazone samt ukrudtssprøjten Weed-IT.

2013-udgaven af Have og Landskab var første gang, Brøns Maskinforretning deltog i Danmarks største grønne messe, og derfor var alle oplevelser i Slagelse nye.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er små to år siden, vi overtog importen af Amazones parkprogram fra Svenningsens, og derfor er det også første gang, vi deltager i Slagelse. Amazone vidste, vi havde haft landbrugsmaskinerne i over 30 år, så de ville gerne have os til at være importør af parkprogrammet, fortæller Zaza O. Hamann fra Brøns Maskinforretning.

Flere modeller

Firmaet er importør, og så er der et bredt forhandlernetværk, som er kontakt- og salgsled for slutbrugeren.

- Vi støtter op om forhandlerne, og tager ud og demonstrerer maskinerne. Vi er stadig ved at føle os lidt frem i branchen. Produkterne er 100 procent anerkendt af branchen, og der er en stor kontaktflade. Rigtigt mange kommuner har 1-2 af vores Profihopper-maskine stående, som de bruger som en slags multimaskiner, siger Zaza O. Hamann.

Profihopper'en er både klippemaskine, vertikalskærer og opsamler kombineret i én maskine, der kommer i tre modeller. De to mindste - 1250 zDrive og 1250 iDrive - har begge hydrostatisk fremdrift, tohjulstræk, to hydrauliske motorer og to hydraulikpumper. Den største model - 1250 4WDi - har som navnet angiver firehjulstræk, og er desuden forsynet med fire hydrauliske motorer.

De sidder en trecylindret Lombardini vandkølet dieselmotor i dem alle, som yder 24,5 hk. Arbejdsbredden for klippeenheden er 1,25 meter, som kan udstyres med 36 par vingeknive eller 36 vertikalskæreknive. Opsamlersystemet bygger på en tvær- og langsgående snegl med overbelastningsbeskyttelse. Beholderen kan indeholde 730 liter komprimeret materiale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden mulighed er Græshopper-maskinen, som er et redskab, der monteres efter en traktor via trepunktsophænget eller en trækstang, hvor den får kraft fra traktorens PTO. Der er syv modeller i programmet, som varierer efter brugerens behov. Eksempelvis arbejdsbredden kan varieres fra 1,20 - 2,30 meter.

Nem håndtering

Værkstedsmæssigt lover Brøns Maskinforretning, at maskinerne er nemme at håndtere, og ikke kræver nogen særlige evner. Det er med andre ord lige til at gå til.

Samtidig er det som bruger nemt og hurtigt at skifte redskab på eksempelvis Profihopper'en uden, at det er nødvendigt at sende den forbi værkstedet. Knivene sidder i et åbent øje, men de fastholdes af centrifugalkraften, når maskinen arbejder.