Case IH præsenterer en ny trinløs topmodel i Magnum-serien. Topmodellen runder hele 435 hestekræfter med boost og bærer navnet Magnum 380 CVX.

Case IH i USA har netop præsenteret en ny topmodel i Magnum-serien. Case IH Magnum 380 CVX er navnet på den nye topmodel, som runder hele 435 hestekræfter med boost, og den nominelle effekt ligger på 380 hestekræfter. Traktoren, som bliver verdens stærkeste konventionelle traktor, kommer som standard med Case IH's egen trinløse gearkasse og bærer derfor efternavnet CVX.

Motoren leveres af FPT (Fiat Powertrain Technologies), og det er den samme 8,7 liters motor, som den kommende Magnum 370 CVX kører med.

Den nye topmodel overholder de nye Tier4f-krav som træder i kraft fra 2014. Dette er sidste step på Tier-trappen for reducering af NOx-gasser, og Case IH overholder kravene med ren efterbehandling uden for motorrummet med SCR-teknologi, hvor det er nødvendigt at tilsætte AdBlue. På den måde er der intet EGR-system på motorerne, hvor en del af udstødningsgassen forbrændes to gange.

Til Danmark i 2015

Kristian Refnov, marketingchef for Case IH i Danmark forklarer, at den nye kæmpe-Magnum først forventes til Danmark i 2015.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Traktoren bliver lanceret i USA nu, da man fra årsskiftet ikke må sælge nye traktorer med motorer, der overholder Tier4i-kravene, som eksempelvis Magnum 370 CVX i USA. Fra årsskiftet træder Tier4f-kravene i kraft. I Europa må man derimod ikke producere motorer, der ikke overholder Tier4i-kravene i 2014, men man må gerne sælge disse motorer, forklarer Kristian Refnov.

Han lægger heller ikke skjul på, at prisen bliver dyrere for den nye motorteknologi, der præsenteres i Magnum 380 CVX sammenlignet med Magnum 370 CVX modellen.

Magnum 370 fra foråret

Fra april 2014 kommer de første Magnum 370 CVX modeller ud at rulle på de danske marker.

- Vi får måske de allerførste danske modeller hjem i marts måned - men de egentlige danske modeller kommer ud til de danske forhandlere i april, fortæller Kristian Refnov.

Case IH Magnum 370 CVX yder 419 hestekræfter med boost og 370 hestekræfter nominel.