Den nye 6-serie fra Deutz-Fahr med trinløs transmission og Deutz-Fahr 6095-mejetærsker blev vist frem på Fyn torsdag i denne uge.

Deutz-Fahr har netop slået fast, at mærket også aktivt arbejder med mejetærskere på det danske marked. Nær Vissenbjerg på Fyn hos Assenbølle Maskinstation, blev Deutz-Fahr6095 HTS TopLine mejetærskeren vist frem.

Mejetærskeren er topmodellen i 60-serien, og mejetærskeren gemmer på seks rystere, et 24 fod skærebord samt 396 hestekræfter fra en 7,8 liters Deutz motor med SCR-teknologi, således at den overholder Tier4i-kravene.

30 fod fra Deutz-Fahr

Den danske importør af Deutz-Fahr, HCP, kunne under høstdemonstration fortælle, at der er mejetærskernyheder i vente fra Deutz-Fahrmed ny kabine, facelift samt et 30 fod skærebord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er noget, vi ser frem til og glæder os til at vise frem. Den nye mejetærsker kommer til at stå på Agritechnica i Hannover i november måned, fortæller Thomas Birkballe, salgschef hos HCP.

Thomas Birkballe forsikrer dog, at 6095 mejetærskeren stadig produceres sideløbende med den nye mejetærsker.

Turbo-separator giver større broareal

90 procent af kernerne tærskes af i tærskecylinderen på Deutz-Fahr-mejetærskeren, hvor der bag cylinderen gemmer sig en mindre valse, der kører samme hastighed som den egentlige tærskecylinder.

Når en Deutz-Fahr-mejetærsker har tilnavnet HTS, betyder det, at mejetærskeren er udstyret med Turbo-separator. Det er en cylinder, der er placeret bag tærskecylinderen og den mindre valse, og den arbejder uafhængigt af omdrejningerne på tærskecylinderen. Denne cylinder kan elektrisk justeres fra 25 til 65 millimeters afstand til broen.

- Det betyder, at mejetærskeren har lettere ved at høste fugtige afgrøder, som kan være svære at tærske rent. Med Turbo-separator forøges broarealet, forklarer Thomas Birkballe.

6-serien i Danmark

Til høstdemonstrationen viste Deutz-Fahr også den nye 6-serie-traktor med trinløs transmission.

- Traktoren på Fyn er den første af sin slags i Danmark, og vi kan allerede nu leverer dem til danske kunder, forklarer Thomas Birkballe.

Traktoren på Fyn er Deutz-Fahr 6190, som er topmodellen i 6-serien og har 187 hestekræfter er. Thomas Birkballe er sikker på, at det bliver en populær traktor.

- Vi har mange kvægkunder, og umiddelbart vil modellen passe godt med en frontlæsser, men eksempelvis også for den, der har et par hundrede hektar og en rotorharve, da liftkapaciteten er stor og traktoren er udstyret med 42 tommer baghjul. Traktoren har desuden en kraftigere bagaksel end de tidligere modeller, fortæller Thomas Birkballe.

Han gør opmærksom på faceliftet af traktoren, som blandet andet indebærer, at den deler kabine med storbroren i 7-serien, som Maskinbladet testede i foråret 2013 i PowerGear.

6-serien fås med samme udstyrsniveau som 7-serien, men HCP har besluttet at det bliver ekstraudstyr med I-monitoren:

- A-stolpe-computeren i traktoren kan til fulde det samme som I-monitoren, dog kan I-monitoren tilvælges som ekstraudstyr, hvis der eksempelvis er behov for isobus- tilkobling af redskaber eller autostyring.

Høstdemonstrationen blev arrangeret af HCP Danmark i samarbejde med Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning samt Assenbølle Maskinstation.