Den tyske gigantvirksomhed Krone Group, som blandt andet producerer Krone landbrugsmaskiner, har netop afsluttet regnskabsåret den 31. juli 2013 med en omsætning på 1,5 milliarder euro eller det samme som 11,1 milliarder danske kroner.

- Krone Group aktiviteterne dækker to forskellige områder, dels landbrugsmaskiner, dels produktion af trailere til lastbilbranchen, forklarer Heinrich Wingels, leder for marketingafdelingen hos Krone landbrugsmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inden for landbrugsmaskiner er omsætningen på 560 millioner euro, svarende til 4,1 milliarder danske kroner, hvilket er en stigning på 12 procent i forhold til sidste år.

- Over 70 procent af vores produkter går til eksport uden for Tyskland og til knap 50 forskellige lande, fortæller Heinrich Wingels.

Familieejet virksomhed

Krone Group er en del af det store Krone Holding GmbH & Co KG, hvor Bernard Krone sidder i spidsen for bestyrelsen og har to af sine tre børn involveret i virksomheden.

- Nicola Krone er uddannet journalist og arbejder på en tysk tv-station, og hun er det eneste familiemedlem, der ikke er involveret i Krone Holding. Derimod står sønnen, som også hedder Bernard Krone, for Krone Group, der dækker landbrugsmaskinerne og lastbiltrailerne. Den sidste datter, Dorathe Krone, står i spidsen for en større John Deere forhandler i Tyskland, forklarer Heinrich Wingels.

John Deere forhandleren i Tyskland, forhandler foruden John Deere traktorer også Lemken, Grimme og naturligvis Krone produkter. Omsætningen lå på 120 millioner euro eller 894 millioner danske kroner, og forhandleren dækker tre salgsområder i Tyskland med i alt 16 udsalgssteder.