Roll Belt er navnet på en ny serie rundballepresser med variabelt kammer, som New Holland tilbyder fra sæson 2014.

Maskinbladet, Frankrig

Op til 20 procent mere kapacitet og baller med fem procent mere masse i hver balle er de helt store nyheder i en ny serie rundballepressere med variabelt kammer fra New Holland, som erstatter den tidligere BR7000-serie.

Serien består af to modeller, Roll Belt 150 og Roll Belt 180, med henholdsvis 1,5 meter og 1,8 meter i maksimal ballediameter.

Den nye presser er blevet opdateret på flere områder i forhold til den tidligere, og et af de steder, der er sket mest er i pick-up'en. Det er netop her, kapacitetforøgelsen på de 20 procent er at hente ifølge New Holland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der kan vælges mellem to pick-up'er til den nye serie - en 1,8 meter med fire pick-up-fingre, samt en 2,0 meters med fem pick-up-fingre.

- Pick-up-fingrene på den 2,0 meter pick-up er desuden forstærket med gummi og er dermed 10 procent stærkere og holder fem gange så længe som de andre pick-up-fingre, fortæller LarrentLarrent Libbecht marketingschef for Roll Belt hos New Holland.

Pick-up'en har desuden fået en ekstra indføringsvalse, som sidder efter selve pick-up'en og leder materialet ind mod rotoren og hjælper med at få et mere direkte og dermed jævnt afgrødeflow, der vil passe præcist til bredden i ballekammeret.

- Pick-up-hjulene kan slås om til transportstilling manuelt ved blot at løsne to splitter, forklarer Larrent Libbecht og viser, hvordan transportbredden kommer ned på 2,8 meter med 500/44-22 hjul.

Let at fjerne forstoppelse

New Holland præsenterer DropFloor på de nye pressere, som betyder, at hvis der ophobes materiale som blokerer rotoren, kan man fra førersædet sænke ?gulvet? i presseren og dermed fortsætte presningen uden at skulle reverse rotoren som på BR7000-serien.

- Hvis det ikke hjælper, kan man også vælge at sænke trykket i ballekammeret, som også sker fra monitoren i kabinen, fortæller Larrent Libbecht.

Der kan desuden presses fem procent mere i ballerne, da der er kommet et stempel mere på pressen, således at der kan lægges et større tryk i ballekammeret.

Pæne baller skal rulle konstant

Presseren har kun fire remme, som dog er brede og uden samlinger.

- Remmene har desuden en rug overflade, hvilket gør dem selvrensende, fortæller Larrent Libbecht.

Han gør endvidere opmærksom på vigtigheden i, at en rundballe holdes i konstant bevægelse under fremstilling for at lave nogle pæne baller.

- Derfor har vi hele seks ruller i ballekammeret, som sikrer, at Roll-Belt kan presse stort set alle afgrøder lige fra græs, halm, raps og endda majs.

Ballernes skarpe kanter sikres ved, at der er samme mængde halm i begge sider af presseren, og monitoren fortæller chaufføren, hvis han skal dreje mere til højre eller venstre ved hjælp af to sensor i ballekammeret.

Presseren kan både binde baller med garn og net, eller en kombination af begge dele. Effektbehovet ligger på 70 hestekræfter for Roll Belt 150 og 80 hestekræfter for Roll Belt 180.

Presseren er desuden ISOBUS-kompatibel.