Paul Harrison, chef for Case IH-høstmaskiner i Europa, lyste som en sol, da han på et pressemøde nær byen Magdeburg i Tyskland præsenterede de nye Axial-Flow-mejetærskere.

- Alt det, vi har ønsket os her i Europa, kommer nu i de nye høstmaskiner. Vi får nye kabiner på både 130- og 230-serien, og til den store serie kan vi i nu levere et skærebord på 12,5 meter, siger Paul Harrison.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærebordet bliver med en traditionel samlesnegl, der er støttet på midten. Det brede bord får knivtræk fra begge sider, og hvor knivene mødes midt i skærebordet, kommer de til at slå forbi hinanden, så der skæres rent. Under bordet bliver der placeret fire følere, som registrerer afstanden til jorden.

- Ved at gå fra to og til fire følere minimerer vi risikoen for, at spor og mindre ujævnheder påvirker stubhøjden, tilføjer mejetærskerchefen.

Med det nye bord er Case IH gearet til at kunne klare høsten hos landmænd, der anvender faste spor på 12 meter.

Nye kabiner

Den nye kabine leveres i to varianter, hvor selve huset er det samme, men hvor der er forskel på udstyret. I de tre store 230-serie-maskiner er forskellen i de to udstyrsvarianter mest af kosmetisk betydning, hvor der eksempelvis er rødt læder på sædet i topmodellen. I 130-serien monteres der eksempelvis AFS Pro 700 monitor i kabinen med det høje udstyrsniveau.

Fra kabinen er der blevet et bedre udsyn, og maskinen køres med et helt nyt kørehåndtag, som er integreret i den nye armlænsbetjening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indstilles fra førerkabinen

På de tre store 7230, 8230 og 9230 bliver der fra næste år mulighed for at ændre indstilling fra udlægning af halm og til snitning og spredning af halmen fra førerkabinen.

- På AFS Pro 700-monitoren vælger føreren, hvad der skal ske med halmen, og på under et minut indstilles maskinen automatisk. På skærmen kan føreren også indstille hastigheden på de to halmspredere og viklen på de plader, som fordeler halmen på marken. Derved kan det korrigeres for sidevind, og da der er mulighed for at gemme tre forskellige indstillinger, er det let at skifte til den indstilling, som passer til vindretningen.

Opgraderet kapacitet

Som standard læsser tømmesneglen på de tre modeller i 230-serien 113 liter korn af i sekundet. Er det ikke nok, kan Axial-Flow 7230 og 8230 leveres med en aflæsserkapacitet på 141 liter pr. sekund. Mens kapaciteten på den store Axial-Flow 9230 kommer op på 159 liter pr. sekund med den tykke tømmesnegl. Sammen med den større kapacitet bliver der todelt træk på tømmesneglen. Det giver mulighed for at tømme den yderste del af sneglen, uden at tanken tømmes. 

Som noget helt nyt kan Case IH levere en drejelig tud på tømmesneglen. Derved kan føreren af mejetærskeren korrigere kornets nedfaldspunkt i vognen med 60-90 centimeter.