De to danske pløjere til VM i Canada opnåede hver en syvendeplads i fredagens konkurrencer i stubjord.

Meldingen fra den danske VM-lejr i Canada efter fredagens indledende konkurrence i stubjord er, at jorden i konkurrencen var nemmere at pløje end træningsarealerne, så de danske pløjere fik en god start på VM i Canada.

Men der var forskel på jorden i de enkelte pløjefelter, hvor der nogle steder var våde pletter. Det drilelde Søren Korsgaard, men andre nationers pløjere kørte ligefrem fast, blandt andet en belgisk pløjer.

Bedste sammenkast i karrieren

- Det er en af de bedste sammenkast, jeg har lavet i min karriere som pløjer, fortalte Flemming Thorsager, da han var færdig med dagens pløjefelt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Måske kunne min afslutningsfure have været lidt bedre, men jeg ville ikke bruge mere tid på at stille på ploven, for jeg var bange for at bruge for meget tid, og det har kostet mig medaljer en gang før, så det ville jeg ikke risikere, tilføjer han.

Knold slæbte

- Søren Korsgaard havde et pløjefelt, der var lidt mere fugtigt end Flemming Thorsagers, men pløjningen gik alligevel fint.

- Da jeg startede på min afslutningsfure, opdagede jeg for sent, at muldpladen slæbte en knold jord foran sig, så furen blev ikke så flot, som jeg havde forventet. Jeg havde en våd plet i mit pløjefelt, men den var slet ikke så slem, som hos et par andre pløjere, der kom til at sidde fast. Helt specielt så sprøjtede jeg dieselolie på muldpladerne en gang for hver omgang for at sikre at jorden ikke ville sætte sig på muldpladen.

- Tilslutningsfuren var egentlig vældig god, men den var ikke så markeret, som jeg kunne ønske mig. Jorden var forskellig fra den ene ende til den anden, og det gjorde, at der hele tiden skulle korrigeres med topstangen.