Den sidste dag med den uofficielle træning i canadisk muld foregik i fredags og forløb med forskellige eksperimenter sammen med træner Jens Iversen. Og det resulterede i nogle beslutninger forud for den officielle træning, som indledes i dag, mandag.

Søren Korsgaard har endeligt besluttet, at det bliver med plastik-muldplader på hans vendeplov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De kan altid gå rene foran,men bagpå muldpladen kan det fortsat godt sætte sig, men det regner jeg med bliver bedre, når vi får dem finpudset og givet noget vinyl-polish som vi har købt herover. I værste fald vil jeg smøre ind med dieselolie på sprayflaske i hver omgang så hjælper det i et træk - men så må jeg jo så køre lidt stærkere hele vejen for at få tid til at spraye, siger han.

Flemming Thorsager kører fortsat med stålmuldplader, og han vurderer, at de originale kører ok, uden at det sætter sig i grønjorden.

- Jeg har prøvet stålmuldplader, hvor der er påsvejset et forlængerstykker for at pakke jorden, men de dur ikke, for der sætter jorden sig hele tiden.

I dag er der officiel træning, hvor Søren og Flemming begynder i grønjorden, idet der er udsigt til regn, og så mener de, at det er bedst at pløje grønjord og siden stubjorden, da den forandrer sig mest afhængig af fugtigheden.

- Derfor er det bedst at pløje den så tæt på konkurrencen som muligt, siger de.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tid til oplevelser

Weekenden er gået med udflugter, som er indlagt i det officielle program. Hele lørdagen var pløjerne til rodeoshow i den berømte Calgary Stampede - showground, hvor der er plads til 20.000 siddende tilskuere.

- Det var en god oplevelse med både heste- og  tyrerodeo samt hestevognsvæddeløb. - Vi er godt nok kommet til Cowboy land, konstaterer de.

Søndag var de en tur i Rockey Mountiens, og derefter besøgte de en farmer med 400 angus-kreaturer og 400 hektar landbrugsjord - og så lige en oliepumpe i baghaven.

- Vi fik at vide, at Canada er verdens næststørste producent af energi i form af olie, gas og kul – og det er her i Calgary, olieindustriens hjerte ligger, fortæller de, inden det går løs med træningspløjningen mandag.