På Farmshow i Skive kunne man opleve den første New Holland-traktor med ABS-bremser.

Umiddelbart er det ikke let at se, at en New Holland-traktor er udstyret med ABS-bremser. Foruden luftanlægget, som er nødvendigt for at få ABS-bremser på traktoren, så skal man virkelig tæt på for at konstatere, at der her er tale om en traktor med ABS-bremser.

Faktisk er der tale om den første ABS-bremsende New Holland traktor i Danmark - og muligvis en af de allerførste i Europa.

Traktoren er en New Holland T7.270 AutoCommand i BluePower farver, og den er solgt til Feldborg Maskinstation i Midtjylland.

- Traktorens hovedopgaver bliver gyllekørsel med en Samson PG 20 med en 3.000 liters fronttank, fortæller Søren Jacobsen, sælger hos J. Hundahl A/S ved Skive afdelingen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kraftigere foraksel

Når der er ABS-bremser på en traktor fra New Holland, er der også bremser i forakslen.

- Dette giver en betydeligt kraftigere foraksel, fortæller Søren Jacobsen, som blandt andet hentyder til, at der er væsentligt længere mellem hjullejerne sammenlignet med en standardforaksel uden bremser.

- Forakslen er af samme dimensioner, som vi har på storbroderen New Holland T8, og derfor er traktoren faktisk beregnet til kørsel med tvillinghjul på forhjulene.

Traktoren er fremtidssikret med den gode bremseevne.

- Jeg vil tro, at når traktorerne får lov at køre 40 kilometer i timen herhjemme, så skal luftbremser være standard, og med ABS-bremserne får man virkelig et sikkert køretøj, der kan bremse over alle forhold, både når det gælder last og underlag.

- Det bliver nok på et tidspunkt, som det er med biler i dag, hvor man ikke kan komme i tanke om at købe en ny bil uden ABS, påpeger Søren Jacobsen.

Kabine med nyheder

Den nye T7.270, som J. Hundahl viste frem på Farmshow i Skive, rummede flere nyheder end bare det nye ABS-system:

 - Der er kommet en opdatering til kabinen, hvor betjeningen til klimaanlægget er flyttet til højre side af taget frem for venstre B-stolpe, fortæller Søren Jacobsen, mens han sidder i førersædet og viser det nye tag på New Holland T7.270.

Opdateringerne kommer også på New Holland T6-serien samt de øvrige T7-modeller.

Foruden kabinens indretning er der også kommet større spejle på traktoren. Nu er der kommet et vidvinkelspejl under de originale spejle, som giver et klart udsyn ned langs baghjulene.