Det ser ud til, at politikerne kommer til at arbejde for, at der kun bliver installeret forholdsvis få solceller i de kommende år.

Venstre og Konservative vil ikke være med til at øge den solcelle-målsætning, som politikerne blev enige om tilbage i november 2012.

De fastholder således, at den samlede danske solcellekapacitet skal være 800 MW i 2020, skriver Politiken.

Men allerede i år forventes udvidelsen af solenergi at komme op på omkring 560 MW. Det betyder, at de borgerlige politikere lægger op til, at der kun skal installeres solcelleanlæg på 30-40 MW om året frem til 2020.

Det svarer til cirka en tiendedel af, hvad der ellers blev installeret i rekordåret 2012.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De borgerlige kan blokere

- Venstre vil ikke være med til at forhøje grænsen på de 800 MW. Det er i forvejen rigtig meget sol, og det er i forvejen langt den dyreste energiform at give tilskud til, siger Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Politiken.

- Hvis vi forhøjer grænsen, havner der en endnu højere regning hos elforbrugerne. Og den økonomiske ramme skal overholdes, fastslår Lars Christian Lilleholt, der får opbakning fra den konservative energiordfører, Mike Legarth.

Enhedslistens energiordfører Per Clausen vil gerne fordoble målsætningen om de 800 MW.

Men selv hvis han får held til at overbevise regeringen om, at det er en god idé, kan Venstre og Konservative stadigvæk blokere for en ny aftale, der den oprindelige aftale er et resultat af et politisk forlig mellem regeringen, Enhedslisten og den borgerlige opposition.