Hvis iværksættere kan udnytte tidligere landbrugsejendomme til turisme, vil det kunne holde liv i landsbyerne.

Udviklingen i landbruget og landdistrikterne betyder, at mange landsbyer er nødt til at se sig om efter en ny identitet.

LandTV besøger i det nye program ”Den attraktive landsby” tre landsbyer, som satser på turisme.

For nogle landsbyer vil turisme være en gangbar vej, hvis blot iværksætterne forstår at udnytte for eksempel tidligere landbrugsejendomme i den rette sammenhæng med den eksisterende turisme.

Faktisk kan nye oplevelser i baglandet til ferieområderne være med til at trække turisterne tilbage til sommerhusene efter flere års tilbagegang.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Turister i især kystområderne uden for hovedstaden synes, at der er for lidt at komme efter. Der er en stor udfordring i at være med til at nye aktiviteter og attraktioner på banen. Jeg mener godt, at landsbyer kan være med til det, men de er nødt til at samarbejde for at få en helhed i det, siger Anne-Mette Hjalager, leder af Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet.

Et godt eksempel er landsbyen Stauning ved Ringkøbing Fjord. Her er tidligere landbrugsejendomme omdannet til luksus-ferielejligheder og et eksklusivt whisky-destilleri. To nye attraktioner som er udviklet med opbakning fra lokalsamfundet og spiller sammen med både en ny jazz-festival og de eksisterende turist-tilbud i og omkring landsbyen.

LandTV besøger ud over Stauning også Lundø ved Skive Fjord og Fjellerup på Djurslands nordkyst. Programmet er det andet af tre programmer i en ny LandTV-serie om moderne landsbyer.

Du kan se programmet her.