Siden Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning stoppede som autoriseret John Deere forhandler, har forretningen afsøgt mulighederne i markedet. Nu er der valgt side, og fremover står der Deutz-Fahr, Same og Zetor på både bygninger og servicebiler.

- Vi har ikke haft travlt med at finde vores nye traktormærke, for vi ville være helt sikre på at vælge rigtigt, fortæller Ole Markvardsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor har vi set os godt omkring, vurderet vores ”hjemmemarked” her på Fyn, og alle overvejelserne faldt altså ud til fordel for HCP Danmark A/S som importør og hele tre af deres traktormærker, hvilket giver os et fantastisk bredt traktorprogram at arbejde med i begge vores forretninger.

Ole Markvardsen er ikke nervøs for at tage fat på hele tre nye traktormærker og flere nye parkmaskiner på én gang. Dels kommer alle de nye maskiner fra én og samme importør, hvilket betyder, at der trods alt kun er et reservedelssystem og så videre at sætte sig ind i. Dels er hele teamet i maskinforretningerne erfarne og veluddannede folk med stor baggrundsviden som ballast, når de skal sætte sig ind i de nye traktorer og maskiner.

Kæmpe potentiale

Der kører rigtig mange Deutz-Fahr på Fyn, men de senere år er der ikke solgt mange nye eksemplarer af den lysegrønne traktor på øen.

- Det vil samarbejdet med Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning helt sikkert ændre på, mener Thomas Birkballe, der er salgschef hos HCP Danmark.

- Forretningerne har et rigtig godt ry, leverer førsteklasses service og har et solidt salgsteam, så kunderne ved, hvad de får udover en god traktor, når de handler hos enten Grønnemose eller Hindsholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med tre mærker i salgsmappen er der også mulighed for at arbejde med alle kundegrupper, uanset om der er brug for superavancerede Deutz-Fahr-traktorer med det sidste nye teknologiske udstyr eller mere enkle mærker/modeller, hvor kundens krav er, at den skal kunne starte hver dag.

- Strukturudviklingen i det primære landbrug er gået utrolig hurtigt de sidste 10 år, fremhæver Ole Markvardsen.

- Vi har kunder, der udvider hele tiden, andre bevarer deres oprindelige størrelse og supplerer med indtægter udefra. Her på Fyn har vi også mange planteskoler, gartnerier og så videre - og vi vil gerne handle med dem alle, siger han.

Stabilitet giver tryghed

Det er to stabile firmaer med lange traditioner, der nu indleder et samarbejde. Hindsholm har 140 års kontinuitet bag sig, og Ole Markvardsen er femte generation i firmaet. HCP fejrede 140 års jubilæum i 2010.

- Det borger for stabilitet, mener HCP's direktør Jens Chr. Hundahl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er så meget turbulens i landbrugssektoren lige nu, at kunderne søger faste holdepunkter i deres daglige arbejde. Det kan vi i samarbejde levere. Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning i form af garanti for god, lokal service i årene fremover og vi fra HCP i form af sikker reservedelsforsyning og backup.

Service i højsædet

Gennem alle 140 år har god service og tæt samarbejde med kunderne altid været et pejlepunkt for Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning.

- Det er derfor også helt naturligt, at vi sideløbende med den nye samarbejdsaftale med HCP Danmark garanterer ”Service i højsædet” overfor vores nuværende John Deere-kunder, når det handler om reparation, service og reservedelsforsyning. Vi vil stadig lagerføre det brede og dybe sortiment af John Deere-reservedele, vi har, pointerer Ole Markvardsen.

Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning forbliver da også begge medlemmer af Danmarks Frie Forhandlere, hvilket ifølge Ole Markvardsenblandt andet betyder, at alle nuværende John Deere kunder fortsat kan være sikret den samme høje grad af service i forbindelse med reparationer og levering af reservedele. 

På plads til Det Fynske Dyrskue

De næste par uger vil personalet i Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning bruge på at forberede de nye forhandlinger, deltage i service- og produktkurser og få alle praktiske opgaver løst.

Fra 1. juni vil alt være operationelt, og når flagene hejses til Det Fynske Dyrskue midt i juni, vil der stå Deutz-Fahr, Same og Zetor traktorer på standen. Her har HCP i øvrigt lovet, at Tractor of the Year – Deutz-Fahr Agrotron TTV 7250 vil være på plads, så alle fynboer kan få lejlighed til at se traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kort om forretningen

Hindsholm og Grønnemose Maskinforretning A/S

Fyns Frø- og Kornteknik

2 forretningsadresser – Kerteminde og Årup

11 ansatte i Grønnemose

14 ansatte i Hindsholm

4 arbejder med salg

10 arbejder med service

8 servicebiler

De resterende er ansat i adm. reservedelslager etc.

Medlem af Danmarks Frie Forhandlere