Arla har købt den sidste fjerdedel af sin russiske partner. Købet af Arla Foods Artis betyder, at selskabet nu er fuldstændig ejet af Arla.

Den tidligere ejer, Mike Lyasko, fortsætter som ansvarlig for Arlas russiske marked. Det er fem år siden, Arla gik ind i Rusland via et samarbejde med det, der dengang hed Artis og havde hovedsæde i Skt. Petersborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Købet af den resterende fjerdedel cementerer vores ambitioner i Rusland. Med aftalen fra 2007 har vi hele tiden haft mulighed for at købe den resterende andel, siger Hans Christensen, der er vicedirektør med ansvar for Rusland og Nordamerika.

Tredobbelt salg

Arlas salg til Rusland er på 600 millioner kroner årligt, men planen er, at det skal hæves til det tredobbelte inden 2017. Siden Arla og Artis indgik samarbejdet i 2007 er selskabet blevet udbygget med kontor i Moskva og lokal produktion af gul ost.

- Både volumen og omsætningen er gennemsnitlig vokset med mere end 20 procent årligt i de seneste fem år, siger Hans Christensen.

- Vi skal jo tredoble forretningen, og det kræver, at vi aktivt og konstant opsøger nye kunder og udvider vores rækkevidde i verdens største land, siger Hans Christensen i en pressemeddelelse.

13 millionbyer

Arla leverer sine produkter til de 95 største byer i Rusland. I 13 byer, der har over én million indbyggere, har Arla egen salgsrepræsentant.