Danmarks Største rådgivningsvirksomhed inden for landbruget er en realitet fra i morgen, den 1. maj.

LMO og LRØ er fusioneret med opbakning fra samtlige syv bestyrelser - og på mødet mandag den 29. april var der i øvrigt fuld enighed om fusionen blandt samtlige bestyrelsesmedlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreløbig hedder den nye rådgivningsvirksomhed LMO, og navnet LRØ er forsvundet. Dog er der en proces i gang for at skabet et nyt logo, og i den forbindelse er der også en mulighed for at navnet justeres.

I spidsen for den nye forening har den hidtidige LMO-formand, Steen Vindum fåret formandsposten i den midlertidige fusionsbestyrelse med den hidtidige LRØ-formand, Finn Pedersen, som første næstformand.

Bestyrelsen fungerer frem til et valgforum den 21. maj.

Jan Winther er udpeget som administrerende direktør, og desuden er der indstillet yderligere to direktionsmedlemmer, Kim Ladekjær, som kommer fra LRØ, og Karsten Lauritsen, som kommer fra LMO.

10.000 kunder

Ved præsentationen af fusionsaftalen sagde den nye formand, Steen Vindum, at han var både glad og stolt over beslutningen, og at processen havde forløbet fuldstændig uden uro i baglandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får en rådgivningsvirksomhed med 8.000-10.000 kunder og 4.200 ejere - landmændene - og vi får en omsætning på 250 millioner kroner og 375 ansatte, fortalte Steen Vindum.

- Med fusionen skabes et endnu mere attraktivt og kompetent rådgivningsmiljø, så LMO fortsat kan give vores mange medlemmer og kunder den kvalificerede rådgivning, de har behov for, siger Finn Pedersen, formand for LRØ, og bakkes op af Steen Vindum:

- Vi har i foråret vist, hvordan det gavner kunderne at udvikle særlige produkter til de forskellige typer landmænds behov. Med de nye ressourcer bliver vi endnu mere præcise i vores servicering af alle typer kunder lige fra de mindre kunder til de helt store. Der er ingen tvivl om, at kunderne vil få stor glæde af sammenlægningen, siger Steen Vindum.

Specialiseret rådgivning

De eksisterende centre i Horsens, Søften, Viborg og Aars bibeholdes. Og kunderne beholder som udgangspunkt de konsulenter, som de allerede kender.

- Vi glæder os meget over, at vi fremover kan sikre kunderne en endnu bedre specialiseret rådgivning. Der er tale om to kompetente virksomheder, som supplerer hinanden på en række punkter. Jeg er overbevist om, at det vil have en afsmittende effekt på kundernes oplevelse af LMO som deres foretrukne rådgivningsvirksomhed. Nu kan vi gøre tingene endnu bedre og medvirke til at fastholde et højt rådgivningsniveau til glæde for kunderne, siger Jan Winther, administrerende direktør for LMO.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at fusionen styrker det forretningsmæssige grundlag, da der opnås en række besparelser på administration, ledelse og indkøb.

- Det bliver samtidigt muligt at udvikle de ansattes spidskompetencer, hvilket kommer kunderne til gode i kraft af en endnu stærkere faglig rådgivning, siger han.

Synergi for 10 millioner kroner

Ifølge Steen Vindum har parterne beregnet den økonomiske synergieffekt ved fusionen til 10 millioner kroner, mens der ikke er sat tal på de faglige fordele, men han er overbevist om, at LMO fremadrettet kan yde endnu mere kvalificeret rådgivning end nu.

Og netop kvaliteten af rådgivningen er ifølge parterne et vigtigt parameter, fordi stadigt større landbrug stiller stigende krav til rådgivningen.

Jan Winther fortæller, at det er noget både LMO og LRØ allerede har arbejdet med i form af rådgivningsteams omkring de største landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Opgaverne er nogle steder så omfattende, at en rådgiver ikke kan magte det. Men når der stilles større krav til rådgivningen, bliver jobbet også mere spændende, siger Jan Winther.

Anders Laustsen, formand for Landboforeningen Kronjylland, bakker op og tilføjer, at det er meget afgørende med de rette rådgivere for de store landbrug, og han tror, at LMO som stor virksomhed bedre kan tiltrække de rette medarbejdere.

Ingen foreningsfusion

I hele forløbet har der slet ikke været på tale med foreningsfusioner. Rundt om bordet er der enighed om, at det er vigtigt at være til stede lokalt og kende de lokale forhold. Derfor må foreningerne ikke blive for store, mener de.

LMO dækker fra 1. maj hele Midt- og Østjylland fra Kolding i syd til området omkring Aars i nord. Tilsammen er der cirka 375 ansatte, og omsætningen bliver på cirka 250 millioner kroner om året.

LMO er ejet af landmænd gennem LandboForeningen Midtjylland, Landboforeningen Kronjylland, Østjydsk Familielandbrug, Familielandbruget MIDT-Jylland, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg og Vejle-Fredericia Landboforening. Foreningerne har i alt mere end 4.000 aktive medlemmer.