Nu bliver låget på mælke- og yoghurt-kartonerne penge værd. Fem øre pr. styk. Pengene kan doneres til et godt formål, eksempelvis Økologisk Landsforening.

Det kommer formentlig både miljøet og en række organisationer til gode, at danskerne nu kan få penge for de brugte låg fra mælke- og yoghurt-kartoner.

Arla Harmonie præsenterer sammen med virksomheden TerraCycle Danmark indsamlingsprogrammet, som skal forhindre, at mange millioner plastiklåg ender på forbrændingen. I stedet skal de små tingester omdannes til bænke, skraldespande eller vandkander.

Fem øre pr. låg

Kampagnen hedder "Brug Låget", og i al sin enkelhed handler det om at sende sine brugte låg til TerraCycle. For hvert låg, der bliver indsendt, optjener man fem point - svarende til fem øre - der kan doneres til Danmarks Naturfredningsforening, Stop spild af mad, Økologisk Landsforening, Hold Danmark Rent eller andre former for velgørenhed eller skoler, som indsamleren selv vælger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I Arla betragter vi affald som ressource, og vores mål er at al emballage skal kunne genanvendes i 2020 . Med Brug Låget ønsker vi at skabe generel opmærksomhed om behovet for recirkulering og genanvendelse, ikke bare af låg, men også af øvrige af vores emballagetyper, siger Maja Møller, CSR-chef (Corporate Social Responsibility) hos Arla Danmark.

Skrald er ikke skrald

TerraCycle blev grundlagt i USA i 2001 og genanvender blandt andet cigaretskoder, tyggegummi og brugte bleer til nye og miljørigtige produkter.

- Hos TerraCycle er det vores mission at lære forbrugerne at "skrotte ideen om skrald" og i stedet give affaldet et nyt liv og en ny chance. Vi er stolte over at kunne få lov til at lancere et indsamlingsprogram, der involverer produkter, som de fleste danskere har hjemme i køleskabet, fortæller PR og Marketing Manager hos TerraCycle, Martin Trasmundi i en pressemeddelelse.

For at være med i indsamlingsprogrammet skal man tilmelde sig på terracycle.dk.