JF-Stoll SMF 3005 er en frontmonteret skårlægger med en effektiv arbejdsbredde på 2,96 meter. Knivbjælken, som er udviklet af JF-Stoll i Sønderborg, er med syv centerroterende skiver. Normalt løber skiverne på en skårlægger skiftevis højre og venstre om. På den nye JF-Stoll skårlægger løber skiverne i den ene side af skårlæggeren den ene vej, og i den anden side løber skiverne den modsatte vej.

- Fordelen ved de centerroterende skiver er, at de kaster materialet ind mod midten af maskinen. Det er derfor unødvendigt, at montere skårsamlere på maskinen, forklarer Torben G. Pedersen, intern salgschef hos JF-Stoll.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større skiver

Ud over at være centerroterende, er skiverne på SMF 3005 af en ny type, der har en større diameter og som er monteret med fuldt dækkende slæbesko.

- Ud over at være en sliddel under knivbjælken, beskytter slæbeskoene også knivbjælken mod stenskader. De store skiver giver mere plads i knivbjælken, og samtidig giver de også et kraftigere "løft" af afgrøden, så selv vanskelige afgrøder kan høstes med en ensartet og kort stubhøjde. Siger Torben G. Pedersen.

Solo eller i sæt

JF-Stoll SMF 3005 kan anvendes enten som solo maskine eller i kombination med enten en eller to liftophængte skårlæggere bag på traktoren. Knivbjælken har hurtigskifte af knivene, og på venstre side af skårlæggeren er der en værktøjskasse til specialværktøj og ekstra knive.