Søren Bak Andersen, Spøttrup Svineproduktion A/S på Salling, har købt sin fjerde Case IH Puma.

Af Morten Damsgaard

På en rå kold martsdag lige inden påske fik Søren Bak Andersen, Spøttrup Svineproduktion A/S på Salling, overrakt nøglerne til sin nye trinløse Case IH Puma 230 CVX.

Det er den fjerde Case IH Puma på Spøttrup Svineproduktion A/S, og ifølge Søren Bak Andersen er dette ikke en tilfældighed:

- Vi har kørt med Case IH i adskillige år, og det skyldes primært stabilitet i mærket, men også det tætte samarbejde med vores lokale Case IH forhandler, Salling Traktorservice A/S. Der er altid rigtig god service, hvis der skulle være problemer med maskinerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Søren Bak Andersen fortæller også, at man inden købet af endnu en Case IH overvejede et andet mærke.

- Jeg må dog erkende, at det ikke var nemt at finde et traktormærke, der har en lige så let tilgængelig trinløs transmission og lige så let tilgængelig terminal som Case IH. Desuden er det rart, at traktorerne er ens, mener Søren Bak Andersen.

Den nye trinløse Case IH Puma 230 CVX med 230 hestekræfter nominelt og 269 hestekræfter med boost skal varetage arbejdsopgaver som sprøjtning med en ny 30 meter Amazone trailersprøjte samt pløje med en halvbugseret Lemken-plov.

Traktoren er GPS-forberedt, da Søren Bak Andersen allerede råder over et GPS-anlæg med RTK-præcision.

- Siden vi er gået over til 30 meter plejespor, laver vi ikke længere sprøjtespor, men sår og sprøjter udelukkende med GPS-RTK signalet på 2,5 centimeters nøjagtighed. Derfor kommer antennen fra så-traktoren over på den nye traktor når der skal sprøjtes. Dog ønsker jeg på sigt at investere i endnu en antenne, da vi efter pløjning kører over hele vores areal med en tromle med lamelplanke for at sikre en mere ens sådybde, og her ville det være rart med GPS-styring også, siger han.

Spøttrup Svineproduktion A/S råder foruden over den nye Case IH Puma 230 CVX også over en Case IH Puma 165 CVX med Ålö Qucike frontlæsser samt en Case IH Puma 210 Multicontroller. I bytte på den nye Case IH Puma blev der indbyttet en Case IH Puma 180 Multicontroller.

Markbruget er på 300 hektar, og i staldene går der 1.100 søer og en produktion på 36.000 smågrise årligt.