Mikkel Nielsen er 14 år og fra byen, men han er allerede begyndt at smugtræne til et liv som landmand.

Fremtidens landmand har en helt anden baggrund end tidligere, hvor en elev på landbrugsskolerne typisk var en ung mand, der var på vej hjem for at overtage fars gård.

I dag kommer eleverne i stigende grad fra byen, og der er langt flere piger på landets 20 landbrugsskoler, hvor uddannelsen til landmand igen er blevet populær.

Tre typer elever

- Vi har tre typer elever: De der vil være landmænd, de der har en drøm om at være selvforsynende og så den tredje gruppe, der lige har set bonderøven Frank Erichsen i fjernsynet og tænker, at det er da helt vildt fedt, og så tilmelder de sig skolen, siger studievejleder Klaus Ankjær Sørensen fra Kalø Økologisk Landbrugsskole i den seneste udgave af Land TV, der sendes på de regionale tv-kanaler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En uges praktik

En kommende elev på skolen er den 14-årige skoleelev Mikkel Nielsen, der for nylig var på en uges praktikophold for at snuse til landmandsuddannelsen. Han bor i byen, men er ikke i tvivl om hans fremtid ligger på landet som landmand.

- Jeg synes, at det er fedt at arbejde med dyr og maskiner. Og om ti år så er jeg i gang med at spare op, så jeg kan låne til at købe min egen gård, siger Mikkel, der allerede er godt i gang med at opbygge sin egen husdyrbesætning på en gård lidt uden for Aarhus.

Landmand efter skoletid

Gårdejeren har stillet et stykke jord til rådighed, og her kommer Mikkel så hver dag efter skole for at passe sine grise, geder, heste og fjerkræ.

LandTV har i programmet "Mikkel vil være landmand" besøgt den unge landmandsaspirant på både den lille bedrift, i skolen og under opholdet på landbrugsskolen.

Se udsendelsen her.