"Tilbage til virkeligheden" havde Flemming Fuglede Jørgensen givet som overskrift over den formandsberetning, han i dag aflagde på generalforsamlingen i Bæredygtig Landbrug.

- Vi har nu i mere end to årtier bevæget os længere og længere væk fra fakta, når det gælder landbrugs- og miljøpolitik. For at sige det lige ud har den grønne bølge presset os landmænd og vores erhverv ud i det rene nonsens, hvor den ene lov eller restriktion afløser den anden. Formålet skulle være at forbedre miljøet, men faktuelt har de ingen nævneværdig miljømæssig værdi. Man tager sig til hovedet og fatter ikke, hvordan det da kunne ende så galt, sagde Flemming Fugle Jørgensen indledningsvis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frækhed og beviser

Herefter gennemgik formanden baggrunden for stævningerne mod staten, hvilket han erkendte havde mødt modstand både udenfor og inden for landbruget.

- Det er klart, at når en ny organisation, der på tre år går fra 0 til over 4.000 aktive landmænd, opstår, giver det bevågenhed. Ikke mindst når vi har den frækhed ikke alene at påstå, men også bevise, at viden er blevet hemmeligholdt, embedsmænd politiserer, der er lavet forlig uden smålig skelen til faktuel viden, og egne organisationer har solgt landmænd på forligets alter.

- Efterfølgende har vi stævnet flere ministerier samt vist, at vi sagtens kan undvære at gå på de bonede gulve, og at vi i og for sig er ligeglade med, at nogen stjæler æren, bare vi får ret, sagde han.

Modstand internt og eksternt

- Det giver modstandere politisk, og desværre også i egne rækker. Det accepterer vi naturligvis. Men vi bliver ved at fortælle sandheden igen og igen og igen. Dette har i hvert fald medført, at alle kender os i ministerierne, de grønne organisationer, partierne, landbrugspressen og de store dagblade, sagde formanden for Bæredygtigt Landbrug.

- Denne linje vil fortsætte, for ifølge foreningens vision vil BL arbejde for en ny miljøregulering af erhvervet – en regulering, der er baseret på fakta og faglighed, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fakta til medlemmerne

- Desuden vil BL fortsat bibringe medlemmerne så meget aktuel viden, som det er os muligt, BL vil arbejde på, at dansk landbrug igen bliver et stolt og respekteret erhverv, BL vil gennemføre de retssager, vi har sat i gang, således at retfærdigheden sker fyldest. BLs grundholdning er, at gældende regulering skal være total juridisk og faglig korrekt, sagde Flemming Fuglede Jørgensen i sin beretning.