Mette Gjerskov fortalte på Økologisk Landsforenings generalforsamling, at økologi er ét af de områder, hun gerne vil arbejde for at fremme.

Det fik straks de vakse, økologiske debattører , som flere gange i løbet af dagen havde talt om en vision om, at al dansk landbrug på sigt skal være økologisk, på banen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det må jo betyde, at der er noget andet, du også gerne vil arbejde for. Hvorfor er du ikke mere ambitiøs og sætter mål om, at hele det danske landbrug skal omlægges i stedet for bare en fordobling af de økologiske areal, spurgte mælkeproducent Bjarne Krogh.

- Det er fordi, I ikke kan levere, lød det prompte fra ministeren.

- Man er nødt til at være en lille smule realistisk i politik. Hvis jeg gik ud og sagde, at vi skulle tidoble arealer, og det så viste sig, når jeg har været fødevareminister i ti år, at arealet kun var tredoblet, så ville jeg jo få at vide, at jeg var en "skide dårlig fødevareminister", og I var "nogle elendige økologer".  Men en tredobling ville jo i virkeligheden være en kæmpe succes. Så man er nødt til at være realistisk, sagde ministeren.

Hun havde dog også en løftet pegefinger til økologerne.

- Jeg vil også sige til jer, at jeg er altså også minister for de konventionelle. De klapper ikke lige så meget, som I gør, men jeg er stadig deres minister, sagde Mette Gjerskov til en overrasket forsamling og fortsatte:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-  De konventionelle skal også have en fremtid - de skal også udvikles. Derfor har vi oprettet Natur- og Landbrugskommissionen. Jeg vil gerne arbejde for nogle ting i resten af landbruget - for eksempel den forureningsffrie svinestald og et balanceret landbrug og natur, sådan at der nogle steder skal produceres mere og andre steder mindre. Men I skal vide, at jeg ikke vil være med til at rive tæppet væk under de konventionelle, sagde ministeren.