Vildtforvaltningsrådet skal diskutere ulve-erfaringer fra Sverige og Tyskland den 22. marts. Naturstyrelsen hjælper midtjysk fåreavler.

Ulven kommer.

Det har der været snakket meget om de seneste måneder, men det er et faktum, at der er mindst én levende ulv i Jylland, og debatten om, hvad der skal ske med ulvene, og hvem der skal betale for deres eventuelle skader, er allerede i gang.

Forskellige interesser

Miljøminister Ida Auken (SF) træder også ind i koplet af debattører. Hun hilser ulven velkommen tilbage i Danmark, men slår også fast, at der skal laves en forvaltningsplan for ulvene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er utroligt glædeligt, at vi har ulven tilbage i Danmark. Nu skal vi sikre os, at vores forhold til ulven ikke bliver ødelagt af, at vi har mange forskellige interesser. Derfor skal vi sætte os sammen og finde en fælles plan for, hvordan Danmark bliver et godt land for ulve, og hvordan ulve bliver et godt dyr for Danmark, siger Ida Auken.

Samspil og erstatning

Vildtforvaltningsrådet skal drøfte sagen den 22. marts, og inden da skal Naturstyrelsen undersøge ulve-erfaringerne fra Tyskland og Sverige. Både når det angår samspillet mellem ulve og mennesker og de skader og eventuelle erstatninger, der følger med.

En ting er ulve i teorien, noget andet er den praktiske erfaring, en fåreavler ved Herning har. Han har mistet adskillige får ved tre angreb fra det, der måske er en ulv. Ida Auken har bedt Naturstyrelsen om at give fåreavleren assistance med at ulvesikre sine får.

- Vi kan lige så godt komme i gang med at lære, hvordan vi håndterer ulven, så vi alle kan være glade for, at den er her for at gøre vores natur lidt rigere, siger Ida Auken.