Sydjysk landboforeningsformand og sydjysk NNF-formand er enig om, at der bør være ens regulering mellem dansk og tysk landbrug.

Der skal ikke være forskel på de regler, dansk og tysk landbrug bliver reguleret efter. Det må være nok, at begge lande lever op til de fælles EU-regler på eksempelvis miljøområdet. Det mener Claus Christensen, der er formand for Sydvestjysk Landboforening.

- Det må være fuldt ud tilstrækkeligt at vi lever op til EU-kravene på samme måde som tyskerne. Det er tankevækkende, at der lige nu køres ni millioner svin ud af landet, hvilket svarer til to Horsens-slagterier. Og det koster jo arbejdspladser, som tyskerne får i stedet for, siger Claus Christensen til DR Syd.

3.000 arbejdspladser

Claus Christensen mener, at lige vilkår vil skabe 3.000 arbejdspladser og skaffe 20-30 milliarder kroner i indtægter til Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fødevareforbundet NNF bakker op om Claus Christensens melding.

- Regering og folketing må fjerne noget af al det bureaukrati, man har væltet ud over landbruget. Og så skal Danmark ikke være EU-duks, når det gælder EU-lovgivningen. Der må gælde de samme betingelser her som for eksempel i Tyskland, siger Peder Pedersen, der er afdelingsformand for NNF Sydjylland.