187 indregistreringer af nye traktorer blev det til i årets første måned.

Alt i alt blev der i årets første måned indregistreret 187 nye traktorer i Danmark. Det er måske ikke så mange i forhold til de 254, der blev afsat i december, men det er dog pænt for en januar måned - ikke mindst i forhold til samme måned i fjor, hvor det kun blev til 158 slutsedler.

John Deere og New Holland står lige

I januar delte John Deere og New Holland førstepladsen med hver 43 indregistrerede nye traktorer, og det giver de to mærker hver især en markedsandel på 23 procent, mens Massey-Ferguson fulgte efter med 36 indregistreringer og en markedsandel på 19,3 procent.

I forhold til januar i fjor har netop de tre mærker opnået en pæn fremgang. Således blev der i januar 2012 indregistreret blot 20 John Deere, 30 New Holland og 21 Massey-Ferguson.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landbruget er i bedring

- Jeg synes især, det er værd at hæfte sig ved, at en fremgang i totalmarkedet er glædeligt for alle, uanset mærke. For det indikerer, at landbruget er i bedring og på vej ud af finanskrisen. For vores eget vedkommende glæder vi os bare over, at der også i år er gang i salget, når nu vi kom så pænt ud af 2012, siger New Hollands marketingchef Ove Juel, der dermed leverer denne måneds branchekommentar til traktorstatistikken.

Ove Juel mener også, at januar-statistikken tegner et temmelig regulært billede af traktorsalget, idet der i tallene - på grund af årstiden - kun er indeholdt et fåtal af små traktorer, mens de fleste er traktorer af en ordentlig størrelse, som skal gøre tjeneste i landbrug, på maskinstationer og hos entreprenører.

Mærker uden salg

Fendt, som herhjemme er kendt for at levere mange af de helt store traktorer, fik i januar indregistreret 15 styk - fulgt af Claas, Deutz-Fahr og Valtra med hver 11 styk.

Der var i januar ingen indregistreringer blandt mærkerne Belarus, Hürlimann, JCB, Lamborghini, Landini og McCormick.

Nyregistreringer januar 2013

John Deere 43

New Holland 43

Massey-Ferguson 36

Fendt 15

Claas 11

Deutz-Fahr 11

Valtra 11

Case IH 6

Zetor 3

Kubota 2

Same 1

Andre mærker 5

(Kilde: ND Data)