DLG-koncernen har turbo på indtjeningen og har netop fremlagt endnu et rekordregnskab med rekordomsætning og rekordoverskud.Overskuddet før skat blev 562 millioner kroner.

DLG-koncernen har præsteret et rekord-årsregnskab for 2012, som bringer koncernen bemærkelsesværdigt godt på vej i forhold til de strategiske vækstmål.

Overskuddet hentes primært fra koncernens udenlandske forretninger, hvor investeringer gennem flere år nu bærer frugt. De danske forretninger går også godt, og over der skal investeres over 150 millioner kroner i Danmark i 2013.

De primære bidragydere til overskuddet er især DLG’s tre datterselskaber HaGe i Tyskland, Svenska Foder og Vitamin- og mineralgruppen - også kendt under brandet Vilofoss. Tyske HaGe rundede hele 20 milliarder kroner i omsætning sidste år, Svenska Foder står også med rekordomsætning på 3,8 milliarder kroner, og vitamin- og mineralgruppen runder en omsætning på 2,7 milliarder kroner, hvilket også er bedre end året før.

Rekordomsætning på 48,5 milliarder 

 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med en indtjening på en halv milliard kroner før skat (562 millioner kroner) har vi overgået vores mål for regnskabet 2012, og vi tror selv på, at det er den brede satsning i aktiviteter, der ligger til grund for successen. Vi har opnået en omsætning på 48,5 milliarder kr. i 2012, og de sidste regnskabsår har vist, at DLG’s performance er bundsolid, så vi har et godt fundament for 2013, siger koncernchef i DLG Kristian Hundebøll.

Stor femgang i Kongskilde

Kongskilde Industries slår alle rekorder og leverer en fremgang i omsætning og indtjening på 10-15 procent. Også koncernens division Service & Energi, herunder DLG’s tyske energiaktiviteter, har bidraget med et solidt afkast, og regnskabet her vidner om, at man har været god til at imødekomme landmandens behov på service- og energiområdet. Årets udfordringer resultatmæssigt er GASA Bøg Denmark og Food Grain, som kommer ud af 2012 med et mindre underskud, men selv her er der positive takter, som peger for-nuftigt fremad, mener DLG-ledelsen.150 millioner skal investeres i Danmark

- Vi ser fortsat vækst- og udviklingsmuligheder på det danske marked, og i 2013 ser vi frem til at investere over 150 millioner i Danmark. Det vil bl.a. ske inden for yderligere effektivisering af foderproduktion, drift og logistik. Desuden vil der blive investeret i fø-devarevirksomheden European Freeze Dry samt i vores planteforædlingsaktiviteter på Sejet Planteforædling, siger Asbjørn Børsting.

- Middelklassen - som er rygraden i verdensøkonomien - vokser eksplosivt. 200.000 nye verdensborgere kommer til hver dag, og det skaber efterspørgsel på blandt andet føde-varer. Ikke mindst den voksende middelklasse, som vi ser det i for eksempel Kina og Brasilien, vil stille krav til kvalitet og have den nødvendige købekraft. Der vil derfor være et marked for os, så vi ser lyst på fremtiden, siger Kristian Hundebøll.