I tremands-virksomheden MO Implements i Skive er alle medejere, direktører - og fejedrenge. Importøren har nu såmaskiner fra Gaspardo på programmet.

Sjovt nok var Gaspardos italienske reservedelschef netop på vej ud af døren, da Maskinbladets medarbejder mødte op til aftalen hos MO Implements i Skive. Så det tyder på, at det har noget på sig, at Skive-virksomheden har planer om at gå op i gear, når det gælder importen af de italienske majssåmaskiner fra Gaspardo.

Det synes også som en naturlig udvikling. MO Implements i Skive har i mange år importeret maskiner og redskaber - eksempelvis afpudsere, fræsere og rotorharver - fra den italienske producent Maschio. Og da Gaspardo er et datterselskab af netop Maschio ligger beslutningen lige for. Gaspardo-importen foregik alligevel i det små i Skivevirksomheden, der er et tremands-firma bestående af Martin Gjørtz, Marius Hasager og Ole Sørensen.

- Vi er alle tre både fejedrenge, direktører og medejere, griner Martin Gjørtz.

MO Implements er en godt 10 år gammel virksomhed, som ud over Maschio og Gaspardo importerer en bred vifte af redskaber, såsom østrigske Hauer frontlæssere og Norje skovle fra Sverige. Frontlæssere er i det hele taget et hovedprodukt for virksomheden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men i en sektion af den store lagerhal er orange den dominerende farve, for her står varerne fra Maschio og Gaspardo, blandt andet radrensere og en stor otterækket Gaspardo Manta majssåmaskine. Inden længe får virksomheden de første 12-rækkede Gaspardo Scatenata majssåmaskiner hjem. Den italienske leverandør har en ambition om, at Skive-virksomheden måske kan aftage 15 såmaskiner om året, måske flere.

Leveringsdygtige nu

   - Gaspardo såmaskiner til sukkerroer er også en nærliggende mulighed. Vi har allerede solgt den første af dem til Lolland, siger Martin Gjørtz, som har flere budskaber til kunderne, nemlig at de godt kan nå at bestille både maskiner og reservedele til den kommende sæson, for virksomheden har et stort lager at trække på. Alt sælges gennem forhandlere - de tre Skive-folk skal bare sørge for en lind strøm af leverancer fra producenterne.

- Og det kan der også være en vis udfordring i. Der er meget, der skal gå op, så vi kan levere til tiden, siger Marius Hasager, der ligesom hans tre kolleger er godt tilfreds med at have Gaspardo på programmet.

- Det er et anerkendt mærke, og ligesom inden for traktorer er der også inden for såmaskiner lidt prestige i at have det rigtige mærke, siger Marius Hasager, der også slår på, at Gaspardo maskinerne er enkle i deres opbygning, og dermed er de nemme at vedligeholde og billige at holde kørende.

MO Implements blev grundlagt i 2002 af Marius Hasager og Ole Sørensen. Martin Gjørtz blev medejer i 2008. Sidste sommer flyttede virksomheden ind i nybyggede lokaler på Ulvevej i Skive.