Der bliver talt økonomi og spekuleret i økonomi hver eneste dag i dansk landbrug, og der bliver spået en masse om, hvordan det kommer til at gå.

I næste uge bidrager LandboSyd sammen med LandboNord og LRØ i Horsens med facts til diskussionen. De allerførste landbrugsregnskaber fra 2012 er nemlig klar, og dermed er det muligt at give et bredt billede af, hvordan erhvervet har klaret sig økonomisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På torsdag bliver analysen præsenteret for LandboSyds medlemmer på et årsmøde. Også LandboNord og LRØ har årsmøder om tallene i næste uge.

Analyse af kvæg og svin

- Analysen af de første 2012-regnskabsresultater for kvæg- og svineejendomme kan give klare indikationer på, hvor indtjeningen har ligget i et år præget af finanskrise. De kan samtidig give grundlag for en prognose for 2013, siger regnskabs- og udviklingschef Anders Andersen, LandboSyd.

Planteavlen er med

Noget nyt er, at planteavlen bliver en del af årsmødet i LandboSyd. Det står planteavlskonsulent Mogens Munk og analytiker Troels Schmidt fra Agrocura Finans og Råvarer for.

- Vi står foran en spændende vækstsæson, og gode priser på afgrøderne animerer til at øge fokus på arbejdet i marken. Det betaler sig at gøre en større indsats og satse på at få et så stort udbytte som muligt, siger chefkonsulent Helge Lorenzen, LandboSyd.