1500 landmænd fra alle egne af landet mødes de kommende dage til fire stormøder, hvor de kan høre om, hvad fremtiden bringer set fra økonomiske, politiske og teknologiske synspunkter. Det er Landbrug & Fødevarer samt Nordea, der står bag den årlige række af møder, som i år er henlagt til Kolding, Randers, Herning og Ringsted i perioden fra den 29. januar til den 6. februar.

- Det overordnede tema i år er bæredygtige teknologier. Altså hvordan vi kan få bæredygtige løsninger, samtidig med, at der er effektiv produktion, fortæller presserådgiver Bjarne Christiansen fra Nordea.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nordea anviser ikke en masse tekniske løsninger, men sammen med Landbrug & Fødevarer kommer vi med nogle bud på løsninger for erhvervet, siger Bjarne Christiansen, som erkender, at ordet "bæredygtigt" favner bredt.

- Miljømæssig bæredygtighed, der ikke er økonomisk bæredygtig har jo ingen interesse. Det er en ligning, erhvervet skal have til at gå op, siger Bjarne Christiansen.

Politisk deltagelse

Der plejer at være i omegnen af 1500 Nordea-kunder til møderne, som bliver holdt lidt forskellige steder i landet. Mødernes skabelon er ens fra gang til gang, men der bliver skiftet lidt ud i persongalleriet.

Fra Landbrug & Fødevarer skiftes formand Martin Merrild og viceformand Lars Hvidtfeldt til at holde oplæg, mens de politiske indlæg bliver leveret af Per Clausen (EL), Kristian Jensen (V), Torben Hansen (S) og Henrik Høegh (V). Det teknologiske fremtidsperspektiv bliver skabt af repræsentanter fra Arla, Novozymes og Future Food Innovation, mens Nordea naturligvis deltager med økonomer og chefer.

Langsigtet forhold

- Vi er en stor landbrugsbank, og vi har en interesse i, at vores kunder er knalddygtige landmænd. Vi ønsker at have et langsigtet forhold med vores kunder, og derfor ønsker vi også, at vores kunder udvikler sig, forklarer presserådgiver Bjarne Christiansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi holder disse møder for at møde kunderne og vise, at vi står inde for at være en bank for landbruget. Vi er der, når det går godt, og vi er der, når det regner. Vi tror, vores kunder sætter pris på at få noget inspiration. Der er forskel på, hvad de kan omsætte det til, men mange er glade for tilbuddet og kommer år efter år, siger Bjarne Christiansen.

Bryd vanerne

Det hele er ikke kun fagsnak og spådomme. Hvert møde slutter i den lidt lette afdeling, hvor eksempelvis livsstilsekspert Christine Feldthaus fortæller, hvordan man bryder vanerne og kommer videre.

Mødet i Kolding er den 29. januar, i Randers den 30. januar, i Herning 4. februar og i Ringsted den 6. februar.