Betonkanonerne har gennem 2012 kørt i rutefart til Søndervang lidt vest for Herning, hvor Alfred Kloster bor sammen med sin familie og driver fødehjemmet på tredje generation. Den 21. november rykkede køerne ind i en funklende ny kostald, som er blevet opført i totalentreprise af Gråkjær Staldbyg.

- Det har været en sej, men spændende tid, og det er da også noget af en omgang, ejendommen har været igennem, fortæller Alfred Kloster og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Egentlig startede processen tilbage i november 2010, hvor vi begyndte at planlægge, beskrive og projektere, hvad det var, vi gerne ville have, men det tog først for alvor fart i marts 2011, hvor det lykkedes os at indkøbe en ejendom på cirka 120 hektar plus 40 hektar i forpagtning, som ligger fem-seks kilometer væk. Det gav ligesom grundlaget for, at vi kunne lave udvidelsen.

Byggeri til 20 millioner

Den 4.400 kvadratmeter store kostald, som også indeholder en afdeling til højdrægtige kvier og goldkøer samt en kælvningsafdeling, er ikke det eneste nye på Søndervang. Kalvestalden på 550 kvadratmeter, der skal huse kalvene frem til seks-måneders alderen, er også ny, mens den gamle kostald i dag bliver anvendt til kviestald.

Foderladen er udvidet med 650 kvadratmeter, og der er støbt 1.100 kvadratmeter plansiloer for at få den nødvendige kapacitet til opbevaring af ensilage. Hertil kommer en ny gyllebeholder på 5.000 kubikmeter og godt 5.000 kvadratmeter asfalt rundt om ejendommen.

- Vi har tænkt det som et helhedsbyggeri, fordi der fortsat skal være en god sammenhæng på ejendommen. Ellers får vi ikke en rationel hverdag. Derfor har vi også fjernet to gamle staldbygninger og to gamle gylletanke, så der er plads omkring der, hvor vi arbejder, påpeger Alfred Kloster.

Læs mere om Alfred Klosters helhedsorienterede byggeri i næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 19. januar. Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.