På Agromek 2012 viste Köckerling med de typiske blå produkter en helt ny såmaskine frem. Den nye såmaskine, der har fået navnet Speed Drill, er en såmaskine til efterårsafgrøder til montering på harver. Doseringsenheden på maskinen er også helt ny og er den samme doseringsenhed, som benyttes på flere af Köckerling såmaskiner.

Speed Drill er ISOBUS kompatibel og kan monteres på samtlige af Köckerling harver op til otte meters arbejdsbredde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny doseringsenhed

Ved at lave cellehjulet større end cellehuset har tyske Köckerling lavet en doseringsenhed, som gør det muligt at lave en uhyre nøjagtig dosering uden brug af vakuum eller tryk.

- Normalt skal der vakuum til at suge frø fra såkassen, eller tryk i tanken, men med Köckerlings nye doseringsenhed er dette fortid, forklarer Mikael Nielsen, som har ansvaret for Köckerling produkter på det danske marked.

Enheden består af cellehjul, som er lavet af polytan, som er et meget blødt, men stærkt gummistof. Cellehjulet sidder i et cellehus, som også er af gummi. Cellehjulet er større end cellehuset, hvilket bevirker, at der sluttes helt tæt om hver celle. Dette gør, at enheden kan tage frøene fra såkassen og sende dem videre.

- Det er let at ændre doseringen på enheden, forklarer Mikael Nielsen, som viser, at man ved enten at løsne eller sætte de enkelte cellehjul i indgreb på hovedakselen laver doseringen om.

Hovedakselen er trukket af en oliemotor, og da der ingen lejer er i enheden, kan den også tåle gødning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hovedakselen holdes kun til ved pumpen, og da man på den måde slipper for lejer, kan doseringsenheden også tåle gødning. Dette betyder, at vi på vores Ultima CS såsæt nu tilbyder gødningsplacering sammen med kornsåning på den seks og otte meters udgave, fremhæver Mikael Nielsen.

Opdateret harver

På Agromek kunne man opleve en Köckerling Vector harve med Boxer system monteret, som er de to gødningstanke i liften til udbringning af gødning eller såning af raps og efterafgrøder.

Vector harverne har fået vokseværk til sæson 2013, og Köckerling kan derfor tilbyde en ni meter Vector harve som det største til næste år.

Det samme gør sig gældende for Köckerling Allrounder harve som stiger fra 12,5 til 14,5 meter i 2013. Köckerling Allrounder harven går i produktionen i slutningen af 2012 eller starten af 2013.