Formanden for Bæredygtigt Landbrug har omsider fået et længe ønsket møde med den nye formand for Landbrug & Fødevarer.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, og formanden for Landbrug & Fødevarer har haft deres første møde. Det foregik tirsdag i Skejby mellem Flemming Fuglede Jørgensen fra Bæredygtigt Landbrug og Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer.

Ifølge Flemming Fuglede Jørgensen har han presset på for at få et møde.

- Da Martin Merrild var blevet valgt som formand (den 7. november, red.), sendte jeg ham en buket blomster og anmodede om at få et møde. I sidste uge skrev jeg så til ham et par gange om at mødes, og så meddelte jeg, at jeg ville aflyse alt mandag, tirsdag eller onsdag for at få et møde, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Bekæmpelse af planer

Mødet varede en times tid, og ifølge Martin Merrild var det et godt møde. Det skrev Martin Merrild i hvert fald på sin Facebook-profil bagefter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flemming Fuglede Jørgensen vil ikke referere, hvilke synspunkter hans modpart havde under mødet, men BL-formanden gjorde det klart på mødet, at både vandplaner og randzoner er ulovlige, og et samlet landbrug bør stå sammen om at bekæmpe dem.

- Jeg gjorde opmærksom på, at Bæredygtigt Landbrug kører den her sag til ende. Der er ikke noget, der står til forhandling hos os, og det håber jeg heller ikke, der er ved Landbrug & Fødevarer. Det havde vi ikke helt samme opfattelse af, og det er så det, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

- Jeg har måtte bede om et møde, jeg har taget initiativ til det, og nu er det gennemført, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug. 

Fotografering hver for sig

Efter mødet blev Flemming Fuglede Jørgensen fotograferet sammen med sit bestyrelsesmedlem Alfred Olesen, mens Martin Merrild tilsvarende var på et billede sammen med L&F-direktør Søren Gade, men der var ikke noget foto af Merrild og Fuglede Jørgensen sammen.

- Det synes jeg ikke, der var grund til. Vi er ikke i samme forening, og jeg har jo set, hvordan der bliver taget et billede, og så kommer der en tekst under, hvor der kan stå ”godt gået”. En tekst, der ikke passer til situationen. Det er jeg ikke interesseret i, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Utilfreds med signalerne

- Jeg har lært, at presse er signalværdier, og jeg vil ikke sende et forkert signal ud. Jeg er utilfreds med de meldinger, der er kommet fra Landbrug & Fødevarer i forbindelse med, at vandplanerne blev kendt ugyldige, og jeg er meget utryg ved, hvis Landbrug & Fødevarer sætter de samme folk til at forhandle, som de havde til at forhandle Grøn Vækst, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han sagde til Martin Merrild, at holdningen fra Bæredygtigt Landbrug er, at både vandplaner og randzoner er ulovlige og skal væk.

-Hvis myndighederne indfører noget, der ikke er 100 procent fagligt i orden, så kommer der en ny retssag, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Der er ikke aftalt et nyt møde mellem formanden for Bæredygtigt Landbrug og formanden for Landbrug & Fødevarer.