De besøgende blev mødt med et ordentligt vruuuuum, da Martin Merrild bød velkommen til Agromek 2012.

Traktorbrølet var ganske vist optaget på bånd, men lagde op til et Agromek, hvor gæsterne virkelig får lov til at prøve kræfter med de store maskiner på den nye testbane. I løbet af de kommende Agromekdage afprøves flere forskellige traktorer, to selvkørende sprøjter og en rabatklipper.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Martin Merrild satte gang i messen med en tale, der både bød på optimisme og pegede på udfordringer for erhvervet..

- Jeg er stolt over at repræsentere et erhverv med så stor virkelyst, som man kan opleve ude i disse haller. Jeg har altid glædet mig til Agromek - i år glæder jeg mig ekstra meget, fordi jeg har fået lov til at sige velkommen, sagde Landbrug & Fødevarers formand.

- Vi skal have varige job

Regeringen fik ros af Martin Merrild for at anerkende, at landbruget er et væsentligt eksporterhverv, der bidrager med milliarder til samfundet. Samtidig fik Thorning og co. også en opsang for at fokusere på akutjob og dagpenge-udfordringer.

- Vi har brug for, at regeringen arbejder for rigtge, varige arbejdspladser i stedet. Desuden skal vi væk fra den type af afgifter, der spænder ben for erhvervet. For eksempel kørselsafgiften på lastbiler, der blot vil forringe ekportmulighederne yderligere, nævnede Martin Merrild.

Han pegede i øvrigt på "urimeligt lange sagsbehandlingstider" og dårligere rammevilkår i forhold til udlandet, som generelt gør, at de globale muligheder går til vores nabolande,

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden glæder sig dog over, at der findes muligheder som Agromek for at vise dansk landbrug frem.

- Agromek er et godt udstillingsvindue. Her kan vi vise verden de muligheder, dansk landbrug har for at spille en større rolle i samfundet, sagde Martin Merrild og fortsatte:

- Vi kan være med til at løfte Danmark ud af krisen.