Bæredygtigt Landbrug har anket injuriesagen, hvor tidligere direktør for Danmarks Naturfredningsforening René La Cour Sell blev frikendt for at have udtalt sig injurierende.

Retten i Roskilde frifandt den 5. november 2012 René La Cour Sell for injurierende udtalelser vedrørende udtalelse om landbruget og lukninger af vandboringer.

Frifindelsen har nu fået Bæredygtigt Landbrug til at anke sagen, og foreningen har derfor indstævnet den tidligere direktør for Danmarks Naturfredningsforening for Østre Landsret den 16. november 2012. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.  

I domsafsigelsen fra den 5. november 2012 skriver retten:

"Der er ført bevis for, at det ikke kan dokumenteres, at 300 drikkevandsboringer er blevet lukket som følge af landbrugets anvendelse af sprøjtemidler inden for hverken de seneste 5 eller 10 år. Der er herefter ikke ført bevis for udtalelsens rigtighed."

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bæredygtigt landbrug mener derfor, at René La Cour Sell bør ”pligtes at anerkende” at have været uberettiget til at udtale følgende:- Der er lukket 400 drikkevandsboringer de senere år - eller måske er det 300 - på grund af landbrugets sprøjtegifte.

Østre Landsret er i spil

Bæredygtigt Landbrug har efter domsafsigelsen i Roskilde skiftet advokat i sagen, og landbrugsorganisationen repræsenteres i ankesagen af advokat Karoly Németh. Ankesagen er indbragt for Østre Landsret.

- Vi har besluttet at anke afgørelsen, da vi vil have rettens ord for, at de urigtige udtalelser om at landbruget i stort omfang er skyld i pesticidforurening af drikkevandsboringer har været til stor skade for landbrugserhvervet, siger Bæredygtigt Landbrugs direktør Vagn Lundsteen.