Bæredygtigt Landbrug mener, at miljøminister Ida Auken (SF) tabte landbruget, da hun beskyldte foreningen for at bruge naziretorik

Bæredygtigt Landbrugs direktør, Vagn Lundsteen,  havde nær tabt næse og mund, da han på onsdagens delegeretmøde hørte miljøminister Ida Auken beskylde foreningen for at bruge nazismeretorik.

- Jeg har altid opfattet miljøministeren som en begavet person. Indtil i dag. Jeg har løbende fulgt med i debatter på delegeretmøde, men havde nær tabt næse og mund, da jeg hørte vores miljøminister udtale følgende: "Men når jeg læser Bæredygtigt Landbrugs nyhedsbreve, så håber jeg ikke, at 4.000 landmænd mener, at man skal køre nazisme-retorik… Når man siger, at nogle besætter landet", begyndte hun.

"Hvornår var vi sidst besat? Når man siger frihedskæmper, så lægger man sig op ad en retorik, hvor de andre er nazister. Læs de nyhedsbreve. Det er rystende. Jeg håber, at med de signaler, vi kommer med nu, så besinder man sig og siger, at vejen frem ikke er den konfrontation, vi har set i årevis, men at prøve at få løst problemerne.", refererer Vagn Lundsteen ministerens indl.

- Jeg har hørt, at enkelte i salen efterfølgende klappede, heldigvis de færreste, skriver VagnLundsteen i nyhedsbrevet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Og han har da også reageret på ministerens udfald.

- Jeg har sendt en mail til ministeren og udbedt mig en forklaring.

- Jeg formoder, at talen er udtryk for en minister, der er træt og presset. Måske bliver hun misinformeret af sine embedsfolk.  Uanset har jeg tabt alt for ministeren og værre end det, tror jeg, at det var den dag ministeren tabte landbruget. Slemt for landbruget, men værre for ministeren, skriver Vagn Lundsteen.