LandboUngdom er nu klar med de sidste kvalificerede deltagere til danmarksmesterskabet i konkurrencepløjning. I weekenden blev de sidste indledende konkurrencer holdt, og de 42 deltagere til DM er nu udvalgt op til de endelige dyster, der foregår ved Odder fredag og lørdag 26. og 27. oktober.

De to dage skal de 42 deltagere fra hele landet kæmpe om DM titlen i vende- og standplov. Danmarksmesterskabet kommer til at foregå på godset Gerstorffslund ved Odder, som siden 2003 er ejet af Susanne og Jens Gammelgaard, og det hele er arrangeret af LandboUngdom Region Århus og Landsorganisationen LandboUngdom. De dygtige vindere i hver klasse får en adgangsbillet til Alberta i Canada, hvor der holdes verdensmesterskab i juli 2013.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har i styregruppen arbejdet med det store stævne i snart halvandet år, og har nu fået alle brikkerne på plads. Det ville ikke kunne lade sig gøre uden alle de frivillige og ikke mindst den sponsorstøtte vi har fået. Vi har mødt utrolig stor velvillighed fra sponsorer i lokalområdet, siger formanden for styregruppen Jesper Madsen.

Noget for børn

- Vi har også været i kontakt med alle børneinstitutioner i Odder og omegn og inviteret dem til at komme fredag og opleve den anderledes sport. Ikke mange kender konkurrencepløjning, så børnene er gode ambassadører, da de fleste er fascinerede af traktorer, tilføjer Jesper Madsen.

Udover LandboUngdoms konkurrencepløjning er der også danmarksmesterskab for veteranpløjere fra hele landet, hvor ca. 50 traktorer med mere end 35 år på bagen vil dyste om at lave det pæneste pløjestykke.

Endelig stiller syv landbrugsskoler hver med et hold på fire elever og en traktor og plov. De skal efter samme regler som Landbo-Ungdoms konkurrencepløjning levere et lige og jævnt pløjestykke. Udfordringen er, at det er fire forskellige chauffører, der skal udføre et samlet resultat. Der bliver udnævnt en landbrugsskole, som får titlen Danmarksmester for landbrugselever.

Som en sidegevinst er der planlagt en maskinudstilling i forbindelse med mesterskaberne.