Når de opdaterede New Holland FR-finsnitter-modeller kommer til landet næste år, har de tilbagelagt en strækning fra Belgien. I det nordøstlige Belgien i byen Zedelgem nær den større by Brugge bliver de gule maskiner født sammen med de gule mejetærskere i New Hollands produktprogram samt de nye New Holland-ballepressere.

New Holland tilbyder, at fremtidige kunder kan få et besøg på fabrikken og se deres nye maskiner blive fremstillet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fabrikken har for nylig gennemgået kraftige ombygninger, således at fabrikken fremstår mere præsentabel og giver et godt overblik for besøgende på fabrikken. Desuden er fabrikkens besøgscenter udvidet, og Maskinbladet var med ved præsentationen af det nye 3.000 kvartmeter kunde showroom.

Nyt kunde-showroom

På fabrikken i Zedelgem er der blevet ofret fire millioner dollars på udvidelsen og forbedringer af fabrikken, som blandt andet omfatter det nye showroom. Her kan fabrikken ikke bare vise produkterne, som produceres på fabrikken i Belgien, men også produkter som produceres på de øvrige New Holland-fabrikker rundt om i verden.

- Formålet med showroomet er blandt andet, at vi kan vise New Hollands landbrugsmaskinproduktprogram for vores kunder, fortæller Lars Skjoldager Sørensen, nordisk direktør fra New Holland.

- Det er langt billigere at transportere personer til Belgien frem for at transportere alle de nye maskiner til eksempelvis Danmark. Belgien ligger faktisk ikke så langt væk fra Danmark, når flyveren benyttes, forklarer Lars Skjoldager Sørensen.

Det er blandt andet New Hollands ide at invitere kunder, som har investeret i enten en ny finsnitter, mejetærsker eller ballepresser, som produceres på fabrikken, til at overvære produktionen af deres kommende maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil både arrangere ture for enkelte personer, grupper på fire til fem personer samt store grupper, som eksempelvis en bustur fyldt med interesserede, fortæller Ove D. Juel, marketingschef for New Holland Danmark.

- Det er også lettere at tale om de enkelte produkter inden et køb, når man står side om side med alle New Hollands produkter, forklarer Ove D. Juel.

36 hektar fabriksareal

Fabrikken i Zedelgem er hovedsageligt kendt for sin mejetærskerproduktion, som siden 1952 har produceret selvkørende mejetærskere. Siden 1952 er der blevet produceret over 212.000 mejetærskere, hvor der afhængigt af modeltype går mellem 300 og 350 timer med produktionen af én enkelt mejetærsker.

Sammenlignet tager det mellem 120 og 170 timer at bygge én enkelt FR-finsnitter, hvoraf 50 til 60 timer går med samlearbejdet af finsnitteren.

Næsten alt bliver fremstillet på fabrikken i Belgien, mens enkelte dele bliver produceret på én af New Hollands andre fabrikker i verden. Eksempelvis bliver kabinen på finsnitteren ikke lavet i Belgien - den bliver dog samlet i Belgien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved produktionen af FR-serien kører der to produktionslinjer: Snitterenheden og motor/gearkasse-enheden.

New Holland fremhæver, at produktionslinjerne løbende kommer igennem check-points, hvor de enkelte dele bliver grundigt kontrolleret. Eksempelvis metaldetektoren på indføringen, som New Holland anser for en meget vigtig test, da det ellers kan få meget uheldige følger, når finsnitteren møder et stykke jern på en opgave i marken.

Op til 40 personer går på montagelinjen, hvor begge produktionslinjer mødes. Finsnitteren samles fra bunden, og for enden af linjen afsluttes montagearbejdet med en grundig test af alle finsnitterens funktioner.

Denne produktionsform går igen både ved presser samt mejetærsker.

Udvikling i 3D

Ingeniørerne på New Hollands fabrik i Belgien bruger meget avancerede teknikker til at opbygge nye maskiner. Inden produktionen overhovedet går i gang af en ny maskine, bliver den tegnet i både 2D og 3D tegninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når ingeniørerne har tegnet en ny maskine i 3D-tegning og tager 3D-brillerne på, så kan de næsten gå rundt om maskinen, som stod den foran dem. Der er også i sådanne programmer, der laves beregninger og simulation af de nye maskiner.

Det kan eksempelvis være stress-påvirkninger af et skærebord, hvor temperatur-farver er med til at hjælpe ingeniørerne til at udvikle et skærebord, som netop lever op til de krav, der sættes.

Der kan også laves simulationer over luftstrømmen gennem en traktor eller afgrødeflowet igennem en presser eller en finsnitter. Det er blandt andet igennem disse programmer, at ingeniørerne har fået opdateret FR-finsnitter-seriens nye indføring til at få en forøgelse i afgrødeflowet på 80 procent. Ingeniørerne har analyseret, hvordan flowdynamikken er igennem finsnitteren, og fundet frem til den mest stabile og bedste vej for afgrøden for på den måde at få optimeret indføringen ud fra det.