Politisk kommentator Søs Marie Serup mener, at Ida Aukens afvisning af Bæredygtigt Landbrug efter foreningens pløjeaktion har været ministerens største succes det første år.

To politiske kommentatorer har givet ministrene årskarakterer og vurderet deres præstation efter det første år i regering.

Analysen af ministrenes gøren og laden det første år i regering er foretaget af Politikens lederskribent Kristian Madsen & kommentator og tidligere spindoktor Søs Marie Serup.

Miljøminister Ida Auken får ros i analysen og en middelkarakter på 7 fra begge kommentatorer. Især hendes håndtering af landbruget bliver nævnt som en vindersag for Ida Auken.

Ifølge Søs Marie Serup er miljøministerens største succes, at hun afviste at mødes med Bæredygtigt Landbrug efter foreningens pløjeaktion i forbindelse med randzone-diskussionen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der var næsten lagt op til at Ida Auken skulle fejle, idet hun overtog Svends (Auken red.) stol, men i en tid, hvor finanserne bare ikke er til at genopbygge imperiet. Men hun lever i bedste velgående i Miljøministeriet, blandt andet fordi hun skaffer sig de rigtige fjender (landbruget – helst Bæredygtigt Landbrug), skriver Søs Marie Serup i analysen på politiken.dk.

Også Kristian Madsen fremhæver den stramme linje over for landbruget og pesticidafgiften som miljøministerens bedste sag.

Se den politiske analyse af Ida Auken her.