Der uddeles erfaringer om etagesystemer i økologisk ægproduktion og opdræt, når Æg- og Fjerkræudvalget i Økologisk Landsforening inviterer til temadag på Ulstrup Kro den 19. september.

Både ægproducenter, opdrættere, pakkerier, inventarfirmaer og andre interesserede inviteres til at deltage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil med de forskellige oplægsholdere og erfaringsdeling blandt deltagerne skabe overblik over lovgivning, typer af anlæg, fordele og ulemper og praktiske hjemlige og udenlandske erfaringer, sige Lars Bredahl, næstformand for Æg & Fjerkræudvalget i Økologisk Landsforening.

Ikke tilstrækkelig dialog

Udvalget vil gerne benytte temadagen til at skabe et tættere samarbejde mellem ægproducenter og opdrættere af æglæggende høns.

- Etagesystemerne stiller nogle krav til opdrætterne, som efter vores opfattelse er blevet til uden tilstrækkelig dialog mellem producenterne og opdrætterne. Denne dialog vil vi gerne kickstarte på temamødet og dermed lægge grunden til et tættere samarbejde mellem producenter og opdrættere i fremtiden, siger Lars Bredahl. 

Ud over etagesystemer vil deltagerne i temadagen også kunne høre om boksforsøg til slagtekyllinger, kommende tilskudsordninger og nye regler for hønsegårde. I juli kom NaturErhvervstyrelsen med en ny vejledning for økologisk jordbrug. Den bød på en ændring i arealkravene til økologiske hønsegårde.

- På temamødet vil vi orientere om de nye regler og deres betydning for management, hønevelfærd, miljø, æstetik og pengepung. Vi vil samtidig dele erfaringer om den attraktive hønsegård, siger Lars Bredahl.