Den nye vækstteam-formand, Peder Tuborgh, behøvede ikke tænke sig om ret længe, før han sagde ja til udfordringen: 

- Det er utrolig spændende og glædeligt, at regeringen har nedsat et vækstteam for fødevarer. Fødevareindustrien og landbruget har ventet længe på at se på mulighederne for vækst, siger den nye formand til foodculture.dk efter, at det nye vækstteam i går blev præsenteret på Dansk Arkitektur Center. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arla-topchefen glæder sig til sammen med de øvrige medlemmer til at se på barrierer og muligheder for vækst, og allerede nu har han sat et ambitiøst mål for teamet. 

- I 2020 skal vi have øget fødevareeksporten med 30 milliarder kroner oveni i de 70 milliarder, vi eksporterer i dag. Det kræver, at råvareforsyningen øges med 30 procent, for råvaregrundlaget er slet ikke stort nok i dag, siger Peder Tuborgh og tilføjer, at teamet kan blive nødt til at drosle ned på ambitionerne undervejs på møderne. 

Inden marts 2013, hvor arbejdet skal afsluttes, skal vækstteamet se på barrierer for vækst i fødeerhvervet og på, om der er ensartede konkurrencevilkår i forhold til andre lande. Endelig skal innovation og forskning knyttes tættere sammen med erhvervet.