Arla Foods lander en ny kinesisk kontrakt.

Biostime, som sælger produkter inden for børneernæring og babypleje i Kina, har valgt Arla Foods til at producere og levere mælkepulverprodukter baseret på dansk mælk i de næste 10 år. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Arlas produktion til Biostime skal finde sted på Arlas mælkepulver-anlæg Arinco i Videbæk og vil i 2015 nå op på 20.000 tons om året. 

Mulighed for udvidelse af anlæg 

Arla forventer, at ordren på sigt kan gøre det nødvendigt med en udvidelse af Arinco, og i så fald er det aftalt, at Biostime finansierer halvdelen af en eventuel udvidelse. Det er endnu for tidligt at vurdere, hvor mange nye jobs en eventuel udvidelse af Arinco vil medføre. 

- Vi er meget glade for at kunne indgå denne 10-årige kontrakt med Biostime, og vi er stolte over at kunne forsyne det kinesiske marked med produkter med en høj skandinavisk kvalitet og fødevaresikkerhed. Det er en anerkendelse af Arlas høje kompetencer inden for mejeriprodukter, for der er tale om lønsomme og højt forædlede produkter, siger Senior Vice President Frede Juulsen, der er ansvarlig for Arlas forretning i Kina samt globalt ansvarlig for mælkepulver i Arla. 

Aftalen om kontrakt-produktion til Biostime er indgået mindre end en uge efter, at Arla indgik aftaler med Kinas største mejeriselskab Mengniu Dairy Group og den førende kinesiske fødevarekoncern COFCO. De forskellige aftaler har til formål at styrke Arlas tilstedeværelse og engagement på det kinesiske marked, der anses som et strategisk vækstmarked i Arlas koncernstrategi 2015.