Juryen har fundet de to danske vindere i den skandinaviske designkonkurrence Nordisk Traktor 2012

Der er kommet rigtig mange forslag ind - og først og fremmest en stor tak for det. Forslagene er kommet ind i den skandinaviske designkonkurrence, som Maskinbladet i samarbejde med Valtra og tre andre skandinaviske fagblade til landbruget har haft kørende i foråret 2012. Her har alle med interesse for teknik og design haft mulighed for at give sit bud på, hvordan fremtidens traktor fra Valtra skal se ud, og hvilke funktioner, knapper og anden teknologi traktoren skal indeholde.

Blandt de mange forslag i Nordisk Traktor 2012, som konkurrencen hedder, har juryen nu fundet de to danske vindere i konkurrencen. Vinderne er Tom Dalsgaard og Ujarak Uganta Frederiksen.

Begge vindere har leveret nogle både spændende og detaljerede ideer på skrift og i skitseform, der rigtig godt viser, de velovervejede tanker bag ideerne.

Affjedret træk og bedre udsyn

Uden at afsløre ideerne helt i detaljer, så er der hos de to vindere tænkt i både design, komfort og bedre anvendelighed. Tom Dalsgaard har i sit vinderbud således kommet med et forslag til blandt andet en ny affjedret træk-anordning og en ny og spændende lygtemontering på fremtidens traktor fra Valtra. Ujarak Anguta Frederiksen har i den grad tænkt design med en ny kabine med forbedret udsyn, hvilket også betyder spændende, nye detaljer i kabinen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For de to vindere går turen nu til Finland, som er præmien for de fornemme ideer. Her skal de sammen med seks andre vindere, to fra Finland, to fra Sverige og to fra Norge, blandt andet besøge Valtras traktorfabrik, hvor vinderne ud over en rundtur på fabrikken skal udveksle deres individuelle ideer med hinanden - og endnu mere vigtigt - fortælle om ideerne og tankerne bag til Valtras egne designere og udviklingsfolk.

Ud fra det vil Valtra tegne en detaljeret prototype af ”Fremtidens traktor”, der indeholder elementer fra de i alt otte vinderforslag. Prototypen vil blive offentliggjort til efteråret.

Hold også øje med Maskinbladet og maskinbladet.dk i den nærmeste fremtid, hvor vi i mere detaljeret form afslører Tom Dalsgaard og Ujarak Uganta Frederiksens ideer.

Endnu engang tak til de mange, der valgte at sende forslag ind til designkonkurrencen.