Dyrskuet i Herning cementerer i år positionen som Nordeuropas største dyreudstilling ved at sætte rekord i antallet af udstillede dyr: Hele 2.652 husdyr er tilmeldt Landsskuet den 5.-7. juli.

Fremgangen skyldes især en verdenskongres for avlere af kødkvægsracen limousine, fortsat fremgang blandt udstillerne af får og geder samt en ny international katteudstilling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med udsigt til at få besøg af kolleger fra hele verden har de danske limousineavlere gjort en stor indsats for at vise alle topdyr fra de danske besætninger. Udstillingen af limousinedyr fordobles derfor til 209 dyr, men flere af de andre kødkvægsracer sætter også rekord, siger Niels Kristian Fruergaard, leder af Landsskuet.

Krydsningsdyr er en nyhed

De sortbrogede malkekøer tager dog fortsat de fleste pladser i staldene, hvor der ikke er de store forskydninger mellem de fire malkekvægsracer. Det nye er derimod, at Landsskuet for første gang udstiller krydsninger mellem malkekvægsracerne.

- Det sker i et samarbejde mellem kvægforskerne på Videncenter for Landbrug og avlsorganisationen VikingDanmark, da vi gerne vil sætte fokus på de økonomiske og sundhedsmæssige fordele ved at krydse malkekvægsracerne. Og vi viser som hidtil også krydsninger mellem kød- og malkekvæg, da de har afgørende betydning for fremtidens oksekødsproduktion i Danmark, siger Niels Kristian Fruergaard.

I alt samles 1.314 af landets allerbedste kreaturer i Herning den 5. juli, når bedømmelserne går i gang på Landsskuet.

Kreaturerne får selskab i staldene af 397 heste, hvoraf en fjerdedel først og fremmest er med for at deltage i de stadigt flere heste-aktiviteter og shows på Landsskuet. Fåre- og gedeavlerne slår sidste års rekord i nyere tid med hele 241 dyr.