Smal bredde og lav læssehøjde giver en ny fuldfoderblander fra RMH mulighed for at komme ind ad små porte.

Når portåbningerne er for små, eller de gamle staldes foderborde ikke er brede nok, opstår der hurtigt problemer med at komme til med de store fuldfoderblandere, når besætningen skal fodres.

En ny fuldfoderblander med smal bredde og lav læssehøjde kan komme ind, hvor andre må opgive.

RMH SlimPact er opbygget som en traditionel RMH blander med to vertikale blandesnegle. Men modsat den typiske produktudvikling, hvor alt drejer som om at blive større, så har ingeniørerne her haft fokus på at holde bredde og højde nede på et minimum.

- Det giver en lidt længere vogn og har krævet udvikling af helt nye snegle, der har en mindre bredde, men stadigvæk overlapper hinanden og er bygget op efter samme princip med stor højde, optimal snitlængde af stråfoder, men skånsom foderbehandling, forklarer producenten RMH.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye blandevogn er kun 220 centimeter, hvor den er bredest, og den har en læsse højde fra 212 centimeter. Det gør den velegnet til mange kvægproducenter med ældre stalde.

- Der står mange dyr - typisk fedekalve eller opdræt - i ældre stalde, hvor de nye store blandevogne ikke kan komme ind. Det kan RMH SlimPact. Hvis traktoren kan være der, så kan SlimPact også, siger Niels B. Nielsen fra HCP, der importerer RMH-vogne of selvkørende foderblandere til hele Norden.