Danske Vandløb er en ny forening, som dækker alle med interesser i vandløb - heriblandt landmænd, sommerhusejere og andre grundejere.

Landbrug & Fødevarer har været med til at stifte foreningen og vil desuden yde sekretariatsbistand.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores medlemmer er dybt afhængige af, at vandløbene bliver vedligeholdt. Afvanding er noget, der optager landmændene meget, siger viceformand Henrik Frandsen som forklaring på, hvorfor Landbrug & Fødevarer går ind i arbejdet for at samle vandløbslaugene.

- Der har indtil videre været nogle små vandøbslaug rundt omkring i landet. Men for at styrke vandløbslaugenes stemme, skal de samles og have en bedre organisation. Lokalt er der allerede godt gang i at skabe nye vandløbslaug, siger viceformanden.

Henrik Frandsen håber, at det bliver nemmere at råde politkerne op, når vandløbs-interessenterne taler med en samlet stemme.

- Vi skal være med til at kæmpe for at sikre afvanding. Vi kunne jo se ved de store skybrud sidste år, hvad der sker, når afvandingen ikke er god nok. Så kommer der store oversvømmelser, siger han.

Danske Vandløb har i sidste uge valgt en bestyrelse, som efterfølgende har konstitueret sig med Jens Myhren som formand. Han er desuden næstformand i LandboNord. Danske Vandløbs næstformand blev Knud Erik Bang, som er grundejer.