Miljøministeren vil have standset importen af ulovllig gift og gødning.

Miljøminister Ida Auken (SF) kræver nu øget kontrol, højere straffe og større selvjustits i landbruget.

De markante udmeldinger fra SF-ministeren kommer som en reaktion på Politikens afsløringer af, hvordan kriminelle bagmænd forsyner danske landmænd med ulovlig sprøjtegift og gødning til skade for miljøet og grundvandet. Det skriver politiken.dk.

I samarbejde med DR-programmet Bag Facaden har Politiken blandt andet afsløret, hvordan det er muligt at købe sprøjtemidlet IPU, som er kræftfremkaldende og har været forbudt her i landet siden 1999.

- Det er urimeligt ud over alle grænser at handle med de her ting, som er til fare for miljøet, grundvandet og vores alle sammens helbred, siger Ida Auken til politiken.dk og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Problemet er, at der åbenbart er nogle landmænd og importører, der ikke føler sig åndet nok i nakken af myndighederne, siden de fortsætter med den her praksis.

Miljøministeren vil indkalde landbruget til et møde, hvor emnet skal være, hvordan erhvervet bliver bedre til at rydde op i egne rækker. Desuden vil hun undersøge mulighederne for at øge kontrollen. På dagsordnen står også skrappere straffe til de bagmænd, der står for importen og salget af de ulovlige varer.