I dag orienteres medarbejdere på Arlas kontorer rundt om i verden om ændringer i koncernens struktur.

Ændringerne skal gøre vejen fra beslutning til handling kortere og samtidig nedbringe Arlas faste omkostninger til et niveau, der er mere konkurrencedygtigt i forhold til øvrige internationale mejeriselskaber. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at Arla med udgangen af 2012 vil bestå af cirka 250 færre administrative stillinger globalt - heraf cirka 90 færre i Danmark. Derudover skifter cirka 150 medarbejdere placering rent organisatorisk, mens Arlas udgifter til blandt andet markedsanalyser og emballage reduceres.

I alt forventes det, at ændringerne gør Arla knap 500 millioner kroner lettere i årlige omkostninger

- Vores omsætning vokser, og den vækst vil fortsætte. Men det er vores ansvar over for alle andelshavere og de øvrige mælkeproducenter, som investerer deres mælk og penge i Arla, at vi forstår at øge omsætningen betydeligt hurtigere end omkostningerne. Vores internationale konkurrenter er blevet hurtigere til at omsætte ideer til handling, og derfor trænger Arla til at få en mere struktureret og forenklet måde at arbejde på. Det er det, der er formålet med denne beslutning, siger Peder Tuborgh. 

Fusioner skaber mulighed for besparelser

Nedbringelsen af administrative stillinger og omplaceringen af funktioner fjerner dobbeltroller og skal skabe en mere adræt organisation med klare rollefordelinger og beslutningsgange. 

- Det er længe siden, Arla har haft muligheden for virkelig at udnytte de synergier, som altid opstår, når to store virksomheder går sammen med hver deres integrerede produktion og administration. Arlas seneste fusioner med svenske Milko og tyske Hansa Milch var ikke store nok til at kunne udløse radikale effektiviseringstiltag. Derfor har vi med denne indsats ønsket at sikre, at Arla forbliver konkurrencedygtig ved at nedbringe omkostningerne og kompleksiteten i vores forretning, siger Peder Tuborgh. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden de ændringer, der i dag er meldt ud om Arlas administrative organisation, vil ledelsen løbende vurdere mulighederne for at gøre Arlas administration mere effektiv i takt med virksomhedens hastige vækst. Samtidig vil ledelsen fortsat se på mulighederne for at effektivisere Arlas globale produktionssystem i overensstemmelse med koncernens strategi.