En initiativgruppe af landmænd er langt fremme med planer om et økologisk biogasanlæg ved det eksisterende Linko Gas i Lintrup.

Efter Folketingets vedtagelse af en ny energiaftale tror initiativtagerne til et nyt biogasanlæg, at der nu er økonomi i at producere biogas.

En arbejdsgruppe med fem økologiske landmænd har undersøgt mulighederne det seneste års tid med hjælp fra Videncentret for Landbrug, og de indbyder nu til stiftende generalforsamling for den forening, der skal realisere det nye biogasanlæg.

- Arbejdsgruppen glæder sig til at præsentere den model, som man forestiller sig vil kunne realiseres inden for det næste år eller to, fortæller en af initiativtagerne, Henrik Øllgaard fra Jernved.

Han vurderer, at med de nye prisaftaler for biogas kan der komme en fornuftig økonomi i at drive et mellemstort anlæg, der kan omsætte cirka 60.000 tons husdyrgødning og 15.000 tons plantematerialer fra 20–30 økologiske bedrifter i omegnen af det nye anlæg. 

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den stiftende generalforsamling, der er åben for alle interesserede, afholdes i Sdr. Hygum forsamlingshus onsdag den 23. maj klokken 19.00.