LandboUngdom afholder Danmarksmesterskab i pløjning på Gerdorffslund ved Odder den 26. - 27. oktober 2012. Om lørdagen den 27. oktober er LU Region Århus desuden vært for DM i veteranpløjning.

I år er der to nye klasser med. Dels en Classic-klasse, hvor traktorer og plove er fra perioden 1.1.1959 til 31.12.1977 og dels en klasse for veteran-vendeplove, der skal være fra før 1.1.1959. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Peter Lindberg Nielsen har udarbejdet reglerne i samarbejde med veterantraktorklubberne.

- Vi er glade for at kunne tilbyde to nye klasser, da vi ved, at der er nogle veteranpløjere, som har udstyret til Classic-klassen og de har tidligere været udelukket, men nu kan de deltage i DM, fortæller Peter Lindberg Nielsen. 

Veterantraktor-pløjerne har ligesom LandboUngdoms pløjere mulighed for at gå videre til et internationalt stævne. Det er EM for veterantraktorplove. 

- Vi forventer, at to deltagere fra DM 2011 stiller op ved EM i Belgien den 9. september. Der er endnu ikke en klasse ved EM for en-furede plove, så det er kun de to-furede liftophængte og bugserede plove fra før 1.1.1959, der kan deltage i EM.