Køerne hos Hans Peder Hornbjerg på Tinghøjgaard ved Aars har en meget høj ydelse, og for at sikre, at de næste ko-generationer også bliver topkøer, er det vigtigt, at de allerede som kalve får den optimale start.
På Tinghøjgaard tildeles Selko-Calf allerede i forbindelse med den første råmælk.
- Det giver mælken en lidt anderledes smag, så det er vigtigt at kalvene vænner sig til blandingen fra starten, forklarer Hans Peter Hornbjerg.
- PH bliver sænket i mælken, hvilket giver en antimikrobiel effekt, siger Claus Bælum.
Han tilføjer, at Selko-Calf indeholder mellemlangkædede fedtsyrer, hvilket er helt unikt. De mellemlangkædede fedtsyrer kan nedbryde cellevæggen hos gram-positiv bakterie for eksempel Clostridium, derefter kan de kortkædede fedtsyrer bekæmpe bakterien. De kortkædede fedtsyrer bekæmper desuden de gram-negetive bakterier, der kan forårsage E-coli, salmonella og andre.
Læs mere om Hans Peder Hornbjerg i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 20. april
Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.
Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.